Νέα
  • ΓΔ: 869.47 +0.19%
  • Τζίρος: 35,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η ανάκαμψη των ΕΛΠΕ και τα επίπεδα στήριξης για την ΕΤΕ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές και στις ΗΠΑ ισορροπούν κοντά στα υψηλά τους. Οι διορθώσεις είναι μικρές και σταδιακά οι αγορές επιστρέφουν και τις καλύπτουν. Οι επενδυτές ζουν ένα «όμορφο παραμύθι» που ο «δράκος» δεν έχει ακόμη φανεί. Προς το παρόν ξεπέρασαν τον κίνδυνο του πληθωρισμού. Μένει να ξεπεράσουν τον κίνδυνο της μειωμένης ανάπτυξης που θα προέλθει απ' αυτόν. Χρηματιστηριακά, ο Νοέμβριος μοιάζει να είναι ήρεμος, με μικρές ανούσιες υποχωρήσεις. Τι θα γίνει όμως προς τον Δεκέμβριο; Ο Dow Jones στις ΗΠΑ κινείται πτωτικά και πέριξ των 36.000 μονάδων, ενώ ο S&P 500 ανοδικά προς τις 4.700 μονάδες. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις πρώτες ύλες.

Η Ανατολική Ευρώπη και το φυσικό αέριο

Η γεωπολιτική κρίση σε Λευκορωσία και Ουκρανία δημιουργεί περαιτέρω ανησυχίες για την εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου. Τα δύο κράτη διοχετεύουν πάνω από το 70% του φυσικού αερίου στην ΕΕ. Και όχι μόνο ζεσταίνουν, αλλά κινούν και επιχειρηματικές μονάδες. Tα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου (NG) λήξης Δεκεμβρίου 2021 εκτινάχθηκαν περίπου 5,3% χθες.

Eυρωπαϊκές αγορές – «Πάμε σαν άλλοτε» ανοδικά

Ο DAX κινείται πάνω από τις 16.000 μονάδες, ο γαλλικός CAC βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά, ο ιταλικός MIB κινείται πάνω από τις 27.600 μονάδες και οδεύει προς τις 28.000 με νέα ιστορικά υψηλά, ο ολλανδικός AEX και αυτός προς ιστορικά υψηλά, αλλά με μια ιδιαιτερότητα. Το ολλανδικό χρηματιστήριο έχει μεταμορφωθεί στον «παράδεισο των κρυπτονομισμάτων».

ΔΕΗ

Η είσοδος στον δείκτη MSCI Standard που ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, μάλλον έχει προεξοφληθεί χρηματιστηριακά καθ' όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν η μετοχή από τα επίπεδα των 8 ευρώ εκτινάχθηκε στα 10 ευρώ (άνοδος 25%). H έκτακτη είσοδος στον MSCI αποδίδεται κυρίως στην πετυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η πτώση της μετοχής που βλέπουμε αυτές τις ημέρες αποδίδεται στο dilution από την επικείμενη είσοδο των νέων μετοχών στις 17 Νοεμβρίου που προήλθαν από την ΑΜΚ. «Υπομονή» λένε οι χρηματιστές και η μετοχή θα ισορροπήσει σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις. Και με πολύ μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών συμπληρώνουμε...

ΟΤΕ

Στο ύψος των 0,2394646 ευρώ ανά μετοχή διαμορφώνεται το καθαρό ποσό του έκτακτου μερίσματος (μετά την αφαίρεση του 5%) που θα διανείμει η ΟΤΕ ΑΕ στους μετόχους της, με ημερομηνία αποκοπής την 15η Νοεμβρίου και ημερομηνία έναρξης καταβολής του την 19η του ίδιου μήνα. Αρκετά καλή η χθεσινή συνεδρίαση για τη μετοχή και σε άνοδο και σε όγκο συναλλαγών.

ΕΛΠΕ

Η αυξανόμενη ζήτηση και οι τιμές των πετρελαιοειδών εκτόξευσαν τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ. Τα Δημοσιευμένα Αποτελέσματα (κατά ΔΛΠ) ισχυροποιήθηκαν περαιτέρω, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών αργού και προϊόντων, διαμορφώνοντας τα Δημοσιευμένα Κέρδη EBITDA για το εννεάμηνο στα 531 εκατ. ευρώ και τα αντίστοιχα Καθαρά Κέρδη στα 258 εκατ. ευρώ. Η μετοχή των ΕΛΠΕ ουσιαστικά ανέκαμψε από τον Οκτώβριο και μετά. Μέχρι τότε βρισκόταν στη σκιά του ανταγωνιστή της Motor Oil.

Foodlink – Aνακοίνωσε εξαγορά

Η Foodlink ανακοίνωσε χθες την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού 55% της εταιρείας ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η εταιρεία ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. δραστηριοποιείται στον χώρο των εθνικών μεταφορών από το 1969. Με υποκαταστήματα στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων και ανταποκριτών, προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών μεταφορών και logistics με ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα logistics ένδυσης και υπόδησης.

Εpsilon Net

Δύο εξαγορές μέσα σε 5 μήνες, ένα ράλι που 10πλασίασε τη μετοχή και «μερίδιο του λέοντος» στην αγορά του προγράμματος MyData που απασχολεί όλους. Ίσως η πλέον «αναπτυξιακή» μετοχή στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή. Η δεύτερη εξαγορά αφορά τη συμφωνία απόκτησης (πλειοψηφικού) ποσοστού 88% στην εταιρεία με την επωνυμία PROFESSIONAL C.S. AE (PCS), η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα.

ΕΤΕ

Μετά από μια αρκετά δυναμική συγκυρία που έφτασε τη μετοχή στις παρυφές των 3 ευρώ (2,84 ευρώ στις 8 Νοεμβρίου), τώρα έρχεται η διολίσθηση στα επίπεδα αρχών Οκτωβρίου. Η εικόνα δείχνει ότι η στήριξη στα 2,5 ευρώ είναι αρκετά ισχυρή.

Μυτιληναίος

Άνοδο της τάξης του 70% μπορεί να επιτύχει η μετοχή της Μυτιληναίος από τα παρόντα επίπεδα, λέει η ανάλυση της Axia. Πιθανή θεωρεί ο Καγκελάριος την άνοδο αυτή, αλλά θα χρειαστούν πολλά «καύσιμα» από ξένους επενδυτές. Οι ξένοι θα ρίξουν νέες ματιές στο ελληνικό χρηματιστήριο όταν απομακρυνθεί ο κίνδυνος της πανδημίας και όταν βελτιωθεί το κλίμα στις ξένες αγορές.

Frigoglass

Η ΦΡΙΓΟ σταμάτησε λίγο την άνοδο κάτω από τα επίπεδα των 0,2 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι λέγαμε πως είναι το σημαντικότερο penny stock στο ελληνικό χρηματιστήριο, όταν ακόμα η μετοχή ήταν στα 0,06 ευρώ πέρυσι τον Νοέμβριο (2020). Η τιμή της πλέον έχει υπερτριπλασιαστεί.

EXAE

Έχει μαζευτεί μια μικρή λίστα βιογραφικών για τη θέση του CEO της ΕΧΑΕ. Ανάμεσα στη λίστα μαθαίνουμε ότι είναι παλιά στελέχη της αγοράς, νέοι και άφθαρτοι οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίων (οικονομικών σχολών) αλλά και παλιά πολιτικά πρόσωπα (ή τουλάχιστον με ανάμειξη στην πολιτική). Κερδίζει ο έχων προσβάσεις στο κυβερνών κόμμα.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ