Νέα
  • ΓΔ: 944.64 -1.23%
  • Τζίρος: 61,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Σταθεροποιητικά ο Γενικός Δείκτης παρά τα «σύννεφα» από το εξωτερικό

Σταθεροποιητικά κινήθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης και χωρίς καθόλου μεταβλητότητα. Στο τέλος της συνεδρίασης τον βρήκε στις 879,23 μονάδες χάνοντας τα επίπεδα των 880 μονάδων μετά το «φρενάρισμα» στις διεθνείς αγορές λόγω κάποιων στοιχείων στην απασχόληση των ΗΠΑ που δεν άρεσαν.

Οι αμερικανικοί δείκτες υποχώρησαν και συμπαρέσυραν και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η σημερινή συνεδρίαση έκλεισε την πρώτη εβδομάδα αβεβαιότητας που ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή. Οι χρηματιστηριακές αγορές δείχνουν να ενσωματώνουν σταδιακά τους κινδύνους από τη νέα μετάλλαξη για τις οικονομίες, ενώ βλέπουν ότι οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα του πληθωρισμού. Οι σημερινές δηλώσεις Λαγκάρντ επιβεβαίωσαν αυτό που οι περισσότεροι αναλυτές λένε για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Η ΕΚΤ θέλει πρώτα να σταθεροποιήσει την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ και μετά να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Στα επίπεδα των 880 μονάδων έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 879,23 μονάδες με άνοδο 0,27%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή στα 50 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 69 έκλεισαν ανοδικά και οι 47 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,47% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης μειώθηκε κατά (-0,69%).

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (2,07%), Βιομηχανικών Προϊόντων (1,5%), Τραπεζών (0,91%). Την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-1,9%), Τεχνολογίας (-1,43%).

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών κατά τη σημερινή συνεδρίαση ήταν ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η Εurobank, η Alpha Bank και η Jumbo.

Σε επίπεδο ανόδου, ξεχώρισαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση οι μετοχές ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος.

H ελληνική χρηματιστηριακή αγορά κατάφερε να διατηρηθεί στα επίπεδα πέριξ των 880 μονάδων με εβδομαδιαία μεταβολή της τάξης του 2,36%. Μία αρκετά θετική εξέλιξη εάν δούμε τι συνέβη στις αγορές του εξωτερικού.

Ωστόσο, ουδείς μπορεί να πει ότι το τέλος του χρόνου θα είναι μία καλή περίοδος, αφού και η πανδημία εξελίσσεται και διαχέεται και ο πληθωρισμός ανεβαίνει. Ας περιμένουμε κάποιες θετικές ειδήσεις από επιχειρήσεις, την μακροοικονομία και τις υγειονομικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην εκ νέου αναρρίχηση προς τις 900 μονάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ