Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Γιάννος Κοντόπουλος: Σε τρεις άξονες οι πρωτοβουλίες του Χρηματιστηρίου

Γιάννος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών

Παρουσία υπουργών, υψηλόβαθμων στελεχών τραπεζών, εκπροσώπων επιχειρήσεων και επενδυτών πραγματοποιήθηκε σήμερα σε φιλικό κλίμα, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιώργου Χαντζηνικολάου, εκδήλωση γνωριμίας με το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου κ. Γιάννο Κοντόπουλο και παράλληλα αποχαιρετισμού του απερχόμενου Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Σωκράτη Λαζαρίδη.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Χαντζηνικολάου, επισήμανε πως η αλλαγή ηγεσίας έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το Χρηματιστήριο, αλλά και την Ελληνική Οικονομία. «Μετά από μια πολυετή κρίση, η χώρα εισέρχεται σε μια περίοδο ανάπτυξης, που την χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλο, για να ανακτήσει τον πλούτο που χάθηκε την τελευταία δεκαετία. Η φιλοδοξία μας είναι, το Χρηματιστήριο να αποτελέσει μια ακόμα σημαντική πηγή χρηματοδότησης της ανάπτυξης, ειδικά για τον επιχειρηματικό χώρο». Ανέφερε και τόνισε ότι «στόχος μας είναι να κάνουμε το Χρηματιστήριο, πηγή άντλησης κεφαλαίων για τις Ελληνικές επιχειρήσεις, ένα ελκυστικό περιβάλλον για την τοποθέτηση μέρους των αποταμιεύσεων των επενδυτών και ένα αξιόπιστο μέσο για τους ξένους επενδυτές να επενδύσουν στην χώρα μας».

Ο Γιάννος Κοντόπουλος (δεξιά), Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του ομίλου

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος, μοιράστηκε τις πρώτες σκέψεις του για την επόμενη σελίδα στον Όμιλο, υπογραμμίζοντας πως οι επόμενες πρωτοβουλίες πρέπει να περιστραφούν γύρω από τρεις κρίσιμους άξονες:

  • Ο πρώτος αφορά στην διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας του Χρηματιστηρίου καθώς το ΧΑ αποτελεί στρατηγικό πυλώνα, απαραίτητο για τη βέλτιστη λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας, με μείζον ζητούμενο αυτός ο πυλώνας να παραμείνει σταθερός και αξιόπιστος.
  • Ο δεύτερος άξονας έχει επίκεντρο την επένδυση στην τεχνολογία στοχεύοντας στη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων που, αποδίδοντας προστιθέμενη αξία στους πελάτες του Ομίλου, θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.
  • Ο τρίτος και ίσως σημαντικότερος στόχος - όπως τον σκιαγράφησε ο νέος CEO - αφορά στη διεύρυνση του κύκλου εργασιών μέσω προσέλκυσης νέων εταιρειών και νέων επενδυτών.

Ο κ. Κοντόπουλος δήλωσε εμφατικά πως «πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε πιο ελκυστικό το περιβάλλον της κεφαλαιαγοράς δημιουργώντας ένα συνεχές ρεύμα νέων εισαγωγών αλλά και άντλησης κεφαλαίων ξεπερνώντας τον φαύλο κύκλο της χαμηλής ρευστότητας και της έλλειψης IPOs. Γι' αυτή την κομβική αλλαγή χρειαζόμαστε καταλύτες και προσήλωση στο στόχο, ευελιξία και δημιουργικότητα, με συνακόλουθη συστράτευση όλων των συμμετεχόντων της Κεφαλαιαγοράς και της οικονομίας». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε αναφορά και στη σημασία στήριξης των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω της μεταμόρφωσης της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝΑ).

Καταλήγοντας, ο κ. Κοντόπουλος τόνισε πως «τώρα είναι ο σωστός χρόνος να αναλάβουμε δράση επιτακτικά. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Πιστεύω ακράδαντα στις προοπτικές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και ευρύτερα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ