Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στις 855 μονάδες με πτώση 0,9% ξεκίνησε την συνεδρίαση ο Γ.Δ.

Πηγή: Eurokinissi

O πληθωρισμός στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε 8,3% χθες το πρωί (ώρα Ελλάδος) αλλά δεν επηρέασε τις συνεδριάσεις όσο οι εκτιμήσεις και οι δηλώσεις της FED ότι επικείνται σειρά αυξήσεων επιτοκίων σε τακτικότερα διαστήματα.

Ο πληθωρισμός ήταν η αφορμή να ξεσπάσει νέο κύμα ρευστοποιήσεων σε τεχνολογικές μετοχές που πλέον έχουν 'ξεφουσκώσει' αρκετά (πάνω από 20% οι απώλειες του Nasdaq από τα ιστορικά υψηλά του) και οι αποτιμήσεις είναι σε πιο λογικά επίπεδα.

Αντίθετα με τις ΗΠΑ, οι ευρωπαικές αγορές κινήθηκαν έντονα ανοδικά στην πλειονότητα τους μετά μία περίοδο έντονων ρευστοποιήσεων. Αυτό που όλοι φοβούνται αλλά επισήμως δεν το λένε είναι ότι ίσως από το τέλος του β' τριμήνου, οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση.

Ο ευρωπαικοί χρηματιστηριακοί δείκτες επέστρεψαν χθες σε κομβικά επίπεδα στηρίξεων και σήμερα θα δείξει εάν θα επηρεαστούν από την αμερικανική υποχώρηση και την έντονη πτώση στις ασιατικές αγορές. Eπίσης σήμερα περιμένουμε και στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ.

Οι φόβοι για ύφεση στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης παραμένουν. Κατά την έναρξη της σημερινή συνεδρίασης η πλειονότητα των ευρωπαικών αγορών ξεκίνησε έντονα πτωτικά

Χ.Α: Εταιρικά αποτελέσματα α' τριμήνου και MSCI Greece διαμορφώνουν τάσεις

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε στα επίπεδα των 860 μονάδων (έκλεισε χθες στις 862,66 μονάδες) αλλά με αυξημένη μεταβλητότητα. Ουσιαστικά αυτό που έφερε την οριακή μεταβολή στον Γενικό Δείκτη ήταν η διελκυστίνδα μεταξύ ανοδικών και πτωτικών μετοχών υψηλής κεφαλαιποίησης.

Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κατευθύνεται όχι ως μία ενιαία τάση αλλά βάσει επιλεκτικών τοποθετήσεων σε μετοχών που έχουν δείξει αντοχές στην κρίση (το 2021 και το α' τρίμηνο 2022) , έχουν αναπτυξιακές προοπτικές , υψηλή ρευστότητα και ικανοποιητικά μερίσματα.

Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε αποτελέσματα α' τριμήνου o όμιλος Τιτάν με σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών αλλά μείωση λόγω κόστους των EBITDA. Επίσης λίγο πριν την έναρξη ανακοίνωσε αποτελέσματα α' τριμήνου και ο ΟΤΕ που δείχνουν αυξημένη κερδοφορία κατά 33% περίπου.

Kατά τη σημερινή ημέρα αναμένουμε ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Greece αλλά και τα αποτελέσματα α' τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς. Ειδικά για τον MSCI Greece , φαίνεται ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει προεξοφλήσει την είσοδο της ΕΤΕ και του Μυτιληναίου. Αν δεν επαληθευτούν οι προβλέψεις θα υπάρχουν χρηματιστηριακές μεταβολές.

Στις 855 μονάδες ξεκίνησε ο Γεν. Δείκτης με πτώση 0,9%

Γενικά σήμερα, λόγω διεθνών συνθηκών αναμένεται να είναι μία αρκετά δύσκολη χρηματιστηριακή συνεδρίαση. Αν ο Γενικός Δείκτης καταφέρει σε περίπτωση πτώσης να κρατήσει στις 850-860 μονάδες θα είναι μία, μάλλον, θετική εξέλιξη.

Οι πιθανότητες να διαφοροποιηθεί από τις ευρωπαικές αγορές είναι λίγες αλλά υπαρκτές αφού έχει ξανασυμβεί προ δύο εβδομάδων. Σε περίπτωση (λιγότερες πιθανότητες) ανόδου, οι 870-880 μονάδες αποτελούν μία ισχυρή αντίσταση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ