Νέα
  • ΓΔ: 1021.48 -0.19%
  • Τζίρος: 18,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Ανοδική αντίδραση από ΔΕΗ, ευχάριστη έκπληξη ο ΟΛΠ

Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime news

Κάλυψε τις απώλειες ο S&P, αλλά ακόμη όλοι φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Οτι δηλαδή περνάει σε bear market, αφού η πτώση του ξεπέρασε το 20% από το ιστορικό υψηλό του στις 3 Ιανουαρίου 2022, όπως έδειξε στη μέση της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street.

Πάντως αποφεύχθηκε χθες το χειρότερο σενάριο να χαθούν τα κέρδη μιας διετίας και έρχεται πλέον η κίνησή του σε χαμηλότερα επίπεδα. Πλέον ξεκαθαρίζεται ότι οι Αμερικανοί και οι ξένοι επενδυτές βλέπουν κοντά την ύφεση στις ΗΠΑ.

Τα οικονομικά δεδομένα βασικών μακροοικονομικών δεικτών παραμένουν στο επίκεντρο, με τους επενδυτές πλέον να αναμένουν την ερχόμενη εβδομάδα νέα από τα πρακτικά της FED (25/05), το οριστικό ΑΕΠ του α’ τριμήνου σε Αμερική (26/05) αλλά και Γερμανία (25/05). Ειδικά στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο αναμένεται να βγει αρνητικό κατά 1,4% σε ετήσια βάση με βάση την προκαταρκτική ανακοίνωση και αυτό θα βάλει πλέον την πιθανότητα ύφεσης στο τραπέζι, καθώς δύο συνεχόμενα τρίμηνα με αρνητικούς ρυθμούς θα σημάνουν και την είσοδο της οικονομίας σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Προς το παρόν οι αγορές έχουν προεξοφλήσει ένα μέρος από αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο η ροή νέων κεφαλαίων δεν έχει δείξει κάποια πρόοδο που να αναιρεί ή να μεταβάλει προς το καλύτερο αυτή την εκτίμηση. Παράλληλα το πληθωριστικό περιβάλλον διατηρεί ψηλά τις ανησυχίες ως προς τα περιθώρια αντιδράσεων των κεντρικών τραπεζών, ενώ η πολεμική ένταση στην Ουκρανία δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται.

Ευρωπαϊκές αγορές

Στο μεταίχμιο μίας δύσκολης εβδομάδας θα είναι η Δευτέρα για τις ευρωπαϊκές αγορές. Εάν χαθούν τα στηρίγματα και στα 5 μεγάλα χρηματιστήρια, έρχεται σημαντική διόρθωση, λένε οι περισσότεροι αναλυτές.

Πάντως χθες η εικόνα ήταν σχετικά καλή και οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά και με ικανοποιητικούς όγκους. Τα προβλήματα όμως είναι μπροστά εάν σκεφτούμε ότι από τον Ιούνιο (ίσως) θα έχουμε αύξηση επιτοκίων.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η επίτευξη των 860 μονάδων στο κλείσιμο της συνεδρίασης ήταν η επιστέγαση μιας προσπάθειας ανάκαμψης.

Τώρα τη Δευτέρα δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί ανοδικά ή θα κινηθεί πάλι προς τις 850 μονάδες ή και χαμηλότερα. Η στήριξη εάν χαθούν οι 850 μονάδες κατεβαίνει ακόμη χαμηλότερα, στις 820 μονάδες.

Tράπεζες

τραπεζικές μετοχές έδωσαν το σήμα της ανόδου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Δυνατές αντιδράσεις και με αυξημένους όγκους για τις 4 τραπεζικές μετοχές, που όμως δεν βρήκαν μεγάλη υποστήριξη από άλλα χρηματοοικονομικά blue chips.

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι ξένοι οίκοι έχουν χαμηλότερες μέσες τιμές σε σχέση με τους εγχώριους επενδυτές. Εβδομάδα τραπεζών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ερχόμενη, καθώς Eurobank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα ανακοινώνουν μεγέθη α’ τριμήνου και πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις διαδοχικά στις 25, 26 και 27 Μαΐου αντίστοιχα.

Eurobank

Πολύ δυνατή η πορεία της μετοχής της Eurobank χθες με κατεύθυνση προς το 1 ευρώ ξανά. Οι ξένοι επενδυτές περιμένουν να ανακοινώσει ένα καλό α' τρίμηνο.

ΟΤΕ

Δεύτερη φορά που η μετοχή του ΟΤΕ κινείται πτωτικά κόντρα στο ανοδικό ρεύμα. Νομίζουμε ότι οι πωλήσεις προέρχονται κυρίως από ξένα χαρτοφυλάκια και οφείλονται κυρίως σε αλλαγές θέσεων με αντίστοιχες ξένες μετοχές.

ΔΕΗ

Αναμενόμενη η ανοδική αντίδραση στη μετοχή της ΔΕΗ, που είχε πιεστεί σε χαμηλά 2ετίας. Αυτό που θέλουν να μάθουν οι επενδυτές είναι κατά πόσο έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές στις τιμολογήσεις και την άνοδο της ενέργειας ο όμιλος.

Πάντως η διστακτικότητα που κάποιοι διακρίνουν στους ξένους επενδυτές δεν αφήνει να αναπτυχθεί η πορεία της μετοχής.

ΟΛΠ

Ευχάριστη έκπληξη της συνεδρίασης η μετοχή του ΟΛΠ, που έπιασε ξανά τα 17 ευρώ. Αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα θέματα με τους προβλήτες μετά από μιας περίοδο αδράνειας και αναμονής.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η βέλτιστη εξέλιξη στα παλιά προβλήματα και αντιδικίες με τις τοπικές κοινωνίες.

Motor Oil

Ανάπτυξη στην όμιλο και αύξηση του περιθωρίου διύλισης στο α' εξάμηνο (δηλαδή και μετά το α' τρίμηνο) καθώς και διεύρυνση των επενδύσεων είναι η εικόνα που αφήνουν να διαχυθεί ξένα χαρτοφυλάκια για τη Motor Oil.

Το ζητούμενο χρηματιστηριακά είναι να καλύψει τις όποιες απώλειες έχει από την αρχή του χρόνου και να περάσει σε υψηλότερα επίπεδα.

ΕΤΕ

Μεγάλη άνοδος και με μεγάλο όγκο για τη μετοχή της ΕΤΕ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Κράτησε τα 3,3 ευρώ και ελπίζει σε μεγαλύτερη άνοδο όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του α' τριμήνου.

Μυτιληναίος

Αργά μεν αλλά ανοδικά επιστρέφει προς τα 16 ευρώ η μετοχή. Ο όμιλος φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει το ενεργειακό κόστος και να έχει σημαντική βελτίωση και χρηματιστηριακά.

Γενικά η χρηματιστηριακή τους εικόνα δείχνει καλή ακόμη και στις δύσκολες συνεδριάσεις.

Δρομέας

Κινήθηκε αρκετά δυναμικά η μετοχή μετά από καιρό. Εν αναμονή α' τριμήνου ή υπάρχει και νέα δουλειά από εξωτερικό; Θα το δούμε από εβδομάδα πώς θα συνεχιστεί.

Βαράγκης

Η ΒΑΡΑΓΚΗΣ Α.Β.Ε.Π.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, κατόπιν πλήρωσης όλων των αναβλητικών αιρέσεων που είχαν τεθεί στην από 16.9.2020 συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης της Εταιρίας (η «Συμφωνία Εξυγίανσης»), έλαβε χώρα χθες η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού – πρωτοκόλλου μεταβίβασης της επιχείρησης (η «Ολοκλήρωση της Συναλλαγής») μεταξύ της Εταιρίας και της εταιρίας με την επωνυμία «VARANGIS FURNITURE & INTERIORS AE».

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.  
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ