Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 834,98 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 0,69%

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

H χθεσινή «καταιγίδα πωλήσεων» στις αμερικανικές αγορές ήταν ένα σοκ για τα χρηματιστήρια και τους επενδυτές. Παρότι περίμεναν πτώση, ουδείς μπορούσε να υποπτευθεί μία τέτοια εξέλιξη μόνο από το γεγονός ότι ο πληθωρισμός που ανακοινώθηκε ήταν λίγο μεγαλύτερος απ’ ότι αναμενόταν. Στην ουσία η ανακοίνωση αυτή έβαζε τέλος στα σενάρια ήπιας αύξησης επιτοκίων στην Αμερική.

Οι αγορές θα διόρθωναν ούτως ή άλλως μετά από 3 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά η διόρθωση πήρε υπερβολικές διαστάσεις.

Με ήπια πτώση ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Η σημερινή ημέρα θα δείξει πόσο θα επηρεαστούν οι ευρωπαικές αγορές απ’ την μεγάλη πτώση των αμερικανικών. Η έναρξη των συνεδριάσεων στις αμερικανικές αγορές δείχνει μία μέτρια πτώση (o Stoxx 600 υποχωρεί στην αρχή των συνεδριάσεων κατά 0,4% περίπου). Όλοι οι κλαδικοί δείκτες στα ευρωπαικά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά αλλά προς το παρόν δεν έχουν δείξει εικόνα ‘ξεπουλήματος’ (sell off). Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,2% περίπου, ο γαλλικός CAC κατά 0,3% και οι υπόλοιποι εθνικοί δείκτες σε παρεμφερή επίπεδα. Το ζητούμενο είναι να κρατηθούν δείκτες και μετοχές πάνω από τις στηρίξεις.

Εικόνα αντίδρασης για το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών

Ενδιαφέρον είναι ότι τα futures (πρόδρομοι δείκτες προθεσμιακών συμβολαίων) στην αμερικανική αγορά δείχνουν σήμερα ανάκαμψη μετά την χθεσινή κατολίσθηση.

Χ.Α.: Στις 834,98 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με πτώση 0,69%

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία κινείται κάτω από τις 850 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, διαμορφώνεται στις 834,98 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,69%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,63 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 66 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,69%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 0,61%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ (2,63%) και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ (1,48%)

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Μυτηλιναίος (-2,63%) και της Quest Συμμετοχών (-1,32).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζει η μετοχή της Eurobank με 2.217.693 τεμάχια να έχουν αλλάξει χέρια και της Alpha Bank με 1.965.330 τεμάχια.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η ΕΤΕ με 4.37 εκ. ευρώ και η Jumbo με 2,93 εκ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ακρίτας με 19,00% και ΑΛΟΥΜΥΛ με 7,02%

Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μπήτρος -6,48% και Μέρμερεν -6,0%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ