Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η HSBC που επιμένει ελληνικά, η άνοδος του ΑΔΜΗΕ και οι Γερμανοί στον ΟΤΕ

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές αγορές μετά από 5 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Γενικότερα οι λόγοι που κράτησαν σε υψηλά επίπεδα τις αμερικανικές μετοχές και δείκτες ήταν:

  • H υπερβολική διόρθωση κατά τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.
  • Tα εταιρικά αποτελέσματα και η επιχειρηματική κινητικότητα.
  • Οι προσδοκίες για τις κινήσεις της Fed σε ό,τι αφορά τα επιτόκια.

Ειδικά στο θέμα των αμερικανικών επιτοκίων, οι εκτιμήσεις διίστανται εάν η αύξηση του αμερικανικού παρεμβατικού επιτοκίου θα είναι 0,5% ή 0,75%. Πάντως, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει και τα δύο σενάρια.

Ο Καγκελάριος εκτιμά ότι ενδεχομένως δεν θα υπάρξει διόρθωση πάνω από 5% σε σχέση με τα παρόντα επίπεδα δεικτών μέχρι το τέλος του χρόνου. Απλή εκτίμηση είναι και μπορεί να είναι λανθασμένη.

Fed: Ποια «φούσκα» θέλει να σπάσει

Σαφέστατα ανάμεσα στις προθέσεις της Fed είναι να εξορθολογίσει και να σπάσει τη «φούσκα» των κρυπτονομισμάτων, των μετοχών τεχνολογίας και των ακινήτων στις ΗΠΑ.

Η άνοδος των επιτοκίων θα αποθαρρύνει περαιτέρω κερδοσκοπικές κινήσεις στους 3 αυτούς κλάδους.

Eυρωπαϊκές αγορές

Μικτές τάσεις εμφάνισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές και μάλιστα αναθάρρησαν προς το τέλος των συνεδριάσεων, βλέποντας την αμερικανική άνοδο.

Ο DAX παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα και ο CAC βρίσκεται σε επίπεδα που είχε στην αρχή του χρόνου.

Φαίνεται ότι δεν πέρασαν καν κρίση. Όμως, οι επενδυτικοί οίκοι λένε ότι η «καταιγίδα» είναι μπροστά.

Ευκαιρίες στα ομόλογα μεγάλων λήξεων

Η αύξηση των επιτοκίων και η μεγάλη διάρκεια δημιουργούν ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες για τα μακροπρόθεσμα αμερικανικά ομόλογα.

Τα 30ετή από εκεί που φαίνονταν ακίνητα και απλησίαστα, τώρα αγοράζονται όλο και περισσότερο. Θα το δούμε και στην Ευρώπη αυτό;

Περιμένετε λίγο ακόμη...

ΧΑ: Επόμενο επίπεδο αντίστασης οι 920 μονάδες

Καλή είναι η τεχνική εικόνα της εβδομαδιαίας κίνησης του Γενικού Δείκτη. Εάν δεν υπάρξει κάποια διόρθωση, αύριο πιθανότατα θα δούμε και πάλι τις 920 μονάδες (μέχρι την επόμενη διόρθωση προς τις 905 μονάδες).

Πάντως, το «δρομολόγιο» 905-920-905 κ.λπ. θα το δούμε αρκετές φορές μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτιμούν οι εγχώριοι χρηματιστές.

Η αξία συναλλαγών μοιάζει ικανοποιητική.

Τράπεζες: Η HSBC επιμένει ελληνικά

Η HSBC προτιμά την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank από την εγχώρια τραπεζική αγορά.

Οι συστάσεις είναι buy με τιμές-στόχους για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,30 ευρώ από 2,75 ευρώ και 158% περιθώριο ανόδου, για τη Eurobank στο 1,60 ευρώ από 1,75 ευρώ, με ανοδικό περιθώριο 58%.

Για την Alpha Bank στο 1,40 ευρώ από 1,35 ευρώ με 43% ανοδικό περιθώριο και τέλος, για την Εθνική Τράπεζα στα 5,20 ευρώ από 4,45 ευρώ με περιθώριο ανόδου 41%.

Citi: Ελκυστική η ελληνική αγορά με πολλαπλασιαστή κερδών 7x

Ο πολλαπλασιαστής κερδών της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς τοποθετείται στο 7x για το 2022, στο 8x για το 2023 και στο 7,1x για το 2024. Αυτό σημαίνει ότι είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική αγορά για τοποθετήσεις σύμφωνα με την Citi.

Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις, τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εισηγμένων θα εκτοξευθούν κατά 56% φέτος, ενώ το 2023 θα σημειώσουν πτώση 12% και το 2024 θα ανακάμψουν κατά 12,6%.

ΑΔΜΗΕ: Συνεχίζεται η άνοδος

Για τον ΑΔΜΗΕ είχαμε γράψει και προχθες. Διόρθωσε μέχρι το 1,7 ευρώ και για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις ανεβαίνει σε πιο ορθολογικά επίπεδα.

Όσοι ήταν ψύχραιμοι είδαν ότι στο 1,7 ευρώ η μετοχή ήταν κάτω από τη λογιστική της αξία, άρα πάμφθηνη για τέτοιο blue chip υποδομών και ενέργειας.

Όσοι πρόλαβαν, αγόρασαν πραγματική αξία.

ΕΧΑΕ: Αντίδραση λόγω υπερβολικής πίεσης

Βηματάκια ανάκαμψης έκανε και η μετοχή της ΕΧΑΕ που επέστρεψε στα 3,2 ευρώ. Και εδώ έχουμε εικόνα υπερβολικής πτώσης (είχε πέσει και κάτω από τα 3 ευρώ).

Ο κινητός μέσος όρος είναι πάνω από 3,8 ευρώ. Με καλή συγκυρία στο εξωτερικό, πιθανότατα θα τα φτάσει. Έχει και συμπαθητικά αποτελέσματα. Πιθανότατα θα μοιράσει μέρισμα.

Έτσι τουλάχιστον πιέζουν οι ξένοι μέτοχοι.

ΟΠΑΠ: Φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας

Νέους στόχους και φιλοδοξίες έχει ο όμιλος ΟΠΑΠ. Δέκα νέες εταιρείες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τόσο αυτές όπως και όλες οι επιχειρήσεις του προγράμματος, θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα επιχειρηματικό δίκτυο, που αποσκοπεί στο να τις βοηθήσει να εξελιχθούν.

Οι 10 νέες αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν εφέτος στο ΟΠΑP Forward είναι οι: Dirty Laundry, Mailo’s: The Pasta Project, Βιολογικό Χωριό, Provil Fitness Meals, Vezyroglou Farm, Pharm24, Mastiha Shop και Simply Burgers

Το OΠΑΠ Forward έχοντας συμπληρώσει έξι χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχει καθιερωθεί ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Μέσω αυτού, οι επιχειρήσεις δημιούργησαν 2.260 νέες άμεσες θέσεις εργασίας και 20.249 νέες έμμεσες. Επίσης, πέτυχαν συνολική αύξηση του κύκλου εργασιών τους κατά 242 εκατ. ευρώ.

Καθοριστικό ρόλο στο success story των επιχειρήσεων παίζει η πλήρης στήριξη των ανθρώπων του OΠΑΠ, οι οποίοι στρατηγικά επιλέγουν να επενδύουν στη νέα γενιά

ΟΤΕ: Η Deutsche Telecom αύξησε πάνω από 50% το ποσοστό της

Στις 6 Δεκεμβρίου 2022, η εταιρεία DEUTSCHE TELEKOM AG (DT), με έδρα τη Βόννη της Γερμανίας, γνωστοποίησε στην ΟΤΕ ΑΕ ότι στις 29.11.2022, το ποσοστό της επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΤΕ ΑΕ ανήλθε σε 50,86%.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι το ποσοστό συμμετοχής της DT επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΤΕ ΑΕ, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου που συνδέονται με τις ίδιες μετοχές ανήλθε κατά την ίδια ημέρα σε 51,32%

Alpha Trust Ανδρομέδα: Καθαρό μέρισμα 0,1757 ευρώ ανά μετοχή

Μέρισμα θα μοιράσει η εταιρεία επενδύσεων Χαρτοφυλακίου του ομίλου Alpha Trust. Tο Διοικητικό Συμβούλιο την 06.12.2022, αποφάσισε, τη διανομή μερίσματος στους δικαιούχους μετόχους από κέρδη προηγούμενων χρήσεων συνολικού ποσού € 621.186,26 το οποίο αντιστοιχεί σε € 0,1757608886 ανά μετοχή.

Το ανωτέρω ποσό ανά μετοχή προσαυξάνεται κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις 81.461 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρία οι οποίες δε δικαιούνται μέρισμα και έτσι το τελικό ποσό του μερίσματος διαμορφώνεται σε € 0,1799075593 ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι δεν υφίσταται παρακράτηση φόρου 5%.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος του μερίσματος ορίζεται η 16.12.2022. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την 19.12.2022

AΛΟΥΜΥΛ: Θεαματική βελτίωση αποτελεσμάτων 9μήνου

Επανέρχεται δριμύτερη η εταιρεία και ο όμιλος θυμίζοντας παλαιότερες δόξες. Ο Όμιλος συνέχισε τη σταθερά ανοδική του πορεία σημειώνοντας αύξηση κύκλου εργασιών κατά 38,4% και φθάνοντας στο εννεάμηνο τα 304,6 εκατ. σε σύγκριση με τα 220,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο το 2021.

Παρά το ρευστό οικονομικό περιβάλλον, η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου (EBITDA) κατέγραψε αλματώδη άνοδο της τάξεως του 50,8% στο εννεάμηνο της χρήσης και διαμορφώθηκε στα 52,4 εκατ. έναντι 34,8 εκατ., συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων επώνυμων προϊόντων για αρχιτεκτονική χρήση, στη σημαντική αύξηση του πελατολογίου στο εξωτερικό και την επέκταση σε νέες αγορές.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) εμφάνισαν ισχυρή άνοδο της τάξης του 64,7% και διαμορφώθηκαν στα 43,8 εκατ. έναντι 26,6 εκατ. συγκριτικά με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2021.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ