Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Οι paroles της Λαγκάρντ, το μέρισμα του Τιτάνα και η contrarian Coca Cola HBC

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Τελικά το «ξύλο» που έφαγε ο Τζ. Πάουελ για το θέμα της SVΒ και των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών, από αναλυτές και επενδυτές μάλλον φόβισε την Fed και προχώρησε σε μεσοβέζικη επιλογή. Αύξηση επιτοκίων μόλις 0,25%.

Και τον πληθωρισμό να αντιμετωπίσουμε και να αποφύγουμε προβλήματα με περιφερειακές τράπεζες (περίπου 180 βρίσκονται στην «επικίνδυνη ζώνη» για πτώχευση) και hedge funds (πουλάνε μετοχές και ομόλογα για να βρουν ρευστότητα). Άλλωστε και η κα Γέλεν (νυν υπουργός οικονομικών και πρώην διοικητής της FED) δήλωσε ότι θα πάρουν μέτρα για να αποφύγουν τυχόν bank run από τράπεζες που βρίσκονται σε κίνδυνο.  

ΕΚΤ: Η «σκληρή» Λαγκάρντ δεν υποχωρεί (στα λόγια)

Σε αντίθετη στάση από τον Πάουελ, πιό σκληρή, στάθηκε η κα Λαγκάρντ (ΕΚΤ). Επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ΕΚΤ να φέρει τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στο 2%, από 8,5% τον περασμένο μήνα και σημείωσε ότι οι προηγούμενες αυξήσεις μόλις άρχισαν να περνούν στην οικονομία, άρα «κάτι κάνουμε καλά». Βέβαια δεν αποφάσισε ακόμη, απλώς είναι λόγια. Paroles, paroles, paroles που λέει και το άσμα. Νομίζουμε ότι η περίπτωση της Credit Suisse θορύβησε αρκετούς στην ΕΚΤ αλλά και στις συνεταιριστικές τράπεζες της Γερμανίας.

Ταμείο Ανάκαμψης: Σε εξέλιξη 267 διαγωνισμοί συνολικής δημόσιας δαπάνης 3,37 δισ. ευρώ

Σε 3.366.148.431 ευρώ ανέρχεται η συνολική δημόσια δαπάνη 267 διαγωνισμών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, μέσω των οποίων ανατίθενται οι δημόσιες συμβάσεις για την υλοποίηση έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Οι διαγωνισμοί είναι είτε στο στάδιο της διενέργειας (208) είτε έχουν περάσει στο στάδιο της συμβασιοποίησης (38) είτε είναι σε αυτό της προέγκρισης (21).

Ειδικότερα, σε στάδιο διενέργειας βρίσκονται 208 διαγωνισμοί για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, με τη συνολική δημόσια δαπάνη αυτών να ανέρχεται σε 2.412.003.079 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Πρόκειται -κατά κύριο λόγο- είτε για διαγωνισμούς που είναι ανοικτοί για υποβολή προσφορών είτε για άλλους που έχουν, ήδη, «τρέξει» και αξιολογούνται οι προσφορές, με σκοπό την κατακύρωση των διαγωνισμών, τη διαδικασία, δηλαδή, από την οποία προκύπτει ο ανάδοχος του εκάστοτε έργου.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Ξεφούσκωσαν οι συναλλαγές μετά από δύο μήνες

Για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου 2 μήνες) οι συναλλαγές ξεφούσκωσαν κάτω από τα 100 εκατ. Ευρώ. Κόπωση ή ανησυχία;  Μάλλον και τα δύο. Πάντως και η εικόνα της αγοράς έδειξε κόπωση χθες. Ο Γενικός Δείκτης μόλις ξεπέρασε τις 1.050 μονάδες (άγγιξε τις 1.060 μ), βούλιαξε πάλι με πωλητές στα περισσότερα blue chips, ακόμα και εάν αυτά έκλεισαν με θετικές μεταβολές στο τέλος της συνεδρίασης. Θα περιμένουμε και τις επόμενες συνεδριάσεις για να δούμε τι θα γίνει.

Τιτάν Ιnt:  Η καλύτερη χρονιά το 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο για τον όμιλο και διανομή μερίσματος 0,6 ευρώ/μετοχή

Δεύτερο συνεχόμενο έτος πωλήσεων ρεκόρ του Ομίλου Τιτάν. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,2822 δισ. ευρώ
σημειώνοντας αύξηση 33,1% μετά το ισχυρό τέταρτο τρίμηνο. Οι αγορές των ΗΠΑ και της Ελλάδας αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70% των πωλήσεων του Ομίλου.

Κατέγραψε αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) σε 331,2 εκατ. ευρώ με διψήφια αύξηση της κερδοφορίας σε όλες τις αγορές. Ανάκαμψη των περιθωρίων κέρδους χάρη σε υψηλότερους όγκους, δυναμική τιμολογιακή πολιτική, ενέργειες για τη βελτίωση του κόστους και ισχυρό δολάριο ΗΠΑ που αντιστάθμισαν την απότομη και υψηλή αύξηση του κόστους ενέργειας και διανομής.

Ο όμιλος θα μοιράσει μέρισμα 0,6 ευρώ / μετοχή. Εν τούτοις η μετοχή διόρθωσε χθες, επιβεβαιώνοντας το buy the rumour sell the fact (αγόραζε στη φήμη και πούλα στην είδηση).

Πηγή: Eurokinissi

Coca Cola HBC: Βρίσκεται σε θετικό momentum εν μέσω κρίσης

Πάνω στην τραπεζική κρίση που βίωσαν τα χρηματιστήρια την προηγούμενη εβδομάδα, η μετοχή της Coca Cola HBC κινήθηκε ανοδικά και έχει φτάσει αισίως στα 24,85 ευρώ. Να δούμε εάν θα σπάσει και το φράγμα των 25 ευρώ. Πάντως με την κίνηση αυτή αποδεικνύει εμπράκτως ότι είναι contrarian και πάει κόντρα στο ρεύμα.

Tράπεζα Αττικής : Επιβεβαιώνει τις νέες επαφές με την Thrivest

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία  σε συνέχεια των ανακοινώσεων της καθώς και των εταιρικών ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της και το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο που διέπει την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι βρίσκεται σε συνεχείς και προχωρημένες συνομιλίες μεταξύ των βασικών μετόχων της και της εταιρείας Thrivest Holding Ltd.

Ο Καγκελάριος σας είχε ενημερώσει χθες ότι υπάρχει «ξαναζωντάνεμα» της σχέσης.

ΕΚΤΕΡ - Ακόμη ένα σημαντικό έργο

Την ΕΚΤΕΡ , την είχε ονομάσει ο Καγκελάριος «Βασίλισσα των Μικρών Κατασκευαστικών».  Από την μία δικαιώθηκε γιατί δεν είναι στην «μεγάλη ομάδα» και από την άλλη την αδικεί γιατί η εταιρεία κερδίζει συνεχώς σημαντικά έργα όπως αυτό που ανακοίνωσε χθες.

Προχώρησε στη  σύσταση της Κοινοπραξίας «ΤΕΡΝΑ-ΕΚΤΕΡ (ΕΡΓΟ Ιωνικό Κέντρο)» για την εκτέλεση του έργου «ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ».

Κύριος του έργου είναι η ΙΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΡΕΙΑ. Η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. συμμετέχει στην ανωτέρω Κοινοπραξία με ποσοστό 30%. Το ποσό της σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 29.427.863,85 ευρώ.

Mοτοδυναμική:  Καλά αποτελέσματα αλλά έλλειψη ενημέρωσης επενδυτών

Παράπονα κάνουν επενδυτές και χρηματιστές ότι η εταιρεία στερεί την ενημέρωση. Υπάρχουν διάφορες εικασίες για έξοδο από το χρηματιστήριο (διαψεύστηκε τον προηγούμενο μήνα).  Πάντως απ' ότι φαίνεται τα αποτελέσματα χρήσης 2022 θα είναι πολύ καλά. Πουλάει και η «λαϊκή» Yamaha στις μηχανές και η «πλούσια» Porsche στα αυτοκίνητα.

Entersoft: Απροσδόκητη διόρθωση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση

Δεν την περίμεναν, παράγοντες της αγοράς, την χθεσινή πτώση της μετοχής της Entersoft. Η εταιρεία βρίσκεται σε δαιμονιώδη ανάπτυξη, επωφελείται από τα προγράμματα και τις παραγγελίες λογισμικού και λογικά τα δύο επόμενα χρόνια προβλέπονται έντονα αναπτυξιακά και με μεγάλες ταμειακές ροές. Για διανομή μερίσματος δεν μάθαμε κάτι αλλά πιθανόν να δώσουν μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαν ανακοινώσει προ μηνός.

ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ - ΦΟΥΡΛΗΣ

Μεγάλη παρουσίαση έκανε ο όμιλος Φουρλή στην ΕΘΕ. Περιμέναμε να βγει κάποιο ουσιαστικό δελτίο τύπου με ερωτήσεις αναλυτών και απαντήσεις, αλλά τι βγήκε;  Το Δελτίο Τύπου του ομίλου Φουρλή με τα αποτελέσματα χρήσης 2022.  Ωραία ενημέρωση από την ΕΘΕ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ