Νέα
  • ΓΔ: 1252.25 +0.13%
  • Τζίρος: 20,70 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγορές: Μικρές ανοδικές κινήσεις κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Με μικρές ανοδικές κινήσεις ξεκίνησαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες κατά τη σημερινή συνεδρίαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ολοκληρώνοντας μία «επανορθωτική» εβδομάδα. Ουσιαστικά, οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν επανέλθει στα επίπεδα που είχαν προ των δύο τραπεζικών κρίσεων και πλέον ποντάρουν στις θετικές ειδήσεις που βγαίνουν από τα μέτωπα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Χθες ο πληθωρισμός που ανακοινώθηκε στη Γερμανία ήταν χαμηλότερος απ’ ότι αναμενόταν, ενώ και ο πληθωρισμός στη Γαλλία κινείται χαμηλότερα απ’ τις εκτιμήσεις. Αυτό δημιουργεί τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα χαλαρώσει την ασφυκτική πολιτική των επιτοκίων εάν η πτωτική τάση στον πληθωρισμό συνεχιστεί.

Κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών αγορών, ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC κατά 0,32%, ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κατά 0,12%. Οι μικρές ανοδικές μεταβολές δείχνουν ότι υπάρχει μία συγκρατημένη αμφιβολία για την πορεία των οικονομιών και μία αυξημένη μεταβλητότητα, αφου μέχρι το τέλος της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας ουδείς μπορεί να προδικάσει ότι οι αγορές δεν υποχωρήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Όλα παραμένουν ρευστά.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Συσσώρευση πέριξ των 1.045 μονάδων για τον ΓΔ

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε ακόμη μία συνεδρίαση ανάκαμψης με την κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.045 μονάδες χθες. Ίσως η σημερινή συνεδρίαση βοηθήσει να επιστρέψει ο Γενικός Δείκτης προς τις 1.050 μονάδες, εάν βεβαίως συνεχιστεί το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, τράπεζες θα παραμείνουν στο προσκήνιο δίνοντας την τάση και περιμένουμε κάποιον πρωταγωνιστή από τις υπόλοιπους κλάδους. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.046 μονάδες με οριακή μεταβολή.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) κινείται σταθεροποιητικά , ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) υποχωρεί οριακά.

Μικρή υποχώρηση (-0,2%) καταγράφουν οι τράπεζες και ανοδικά κινούνται Βιομηχανικές και Τρόφιμα-Ποτά (coca cola)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ