Νέα
  • ΓΔ: 825.02 +0.94%
  • Τζίρος: 56,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τραπεζικός κλάδος και ΟΤΕ το στοίχημα για το Χρηματιστήριο

Πηγή: Eurokinissi χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Συνεδρίαση - τεστ για το τέλος Φεβρουαρίου και ενόψει των υγειονομικών εξελίξεων του Μαρτίου θα είναι η σημερινή για το Χρηματιστήριο Αξιών. Οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη χθεσινή ψυχρολουσία, ξεκίνησαν ανοδικά σήμερα. Επιπλέον έχει αρχίσει να διαφαίνεται (τεχνητά ή όχι) μία αισιοδοξία για την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως από τον Απρίλιο. Στην Ελλάδα συζητείται ευθέως το μερικό άνοιγμα της αγοράς από το Μάρτιο ενώ θα συνεχιστούν οι εκπτώσεις. Κάτω απ' αυτες τις συνθήκες, αν ο Γενικός Δείκτης δεν καταφέρει να αντιδράσει ανοδικά σήμερα, θα δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα στις 785 μονάδες με άνοδο 0,4%. 

Χθες είχαμε μία συνεδρίαση δύο ταχυτήτων. Οι τραπεζικές μετοχές αντέδρασαν μετά την ανακοίνωση της Alpha Bank ενώ υστέρησαν τα υπόλοιπα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Η σημερινή συνεδρίαση θα δείξει εάν μπορούν να συγχρονιστούν οι δύο κατηγορίες (χρηματοοικονομικά και μη χρηματοοικονομικά) ώστε ο Γενικός Δείκτης να κινηθεί προς τις 790-800 μονάδες.

Το ζήτημα είναι να συνεχιστεί η άνοδος του τραπεζικού κλάδου και να επιστρέψουν ανοδικά μετοχές όπως ο ΟΤΕ , ο ΟΠΑΠ που βρίσκονται σε πλαγιοκαθοδική κίνηση. Ευχάριστη κίνηση είχαν οι  μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που παρά τα θέματα που έχουν στην Αμερική (Τερνα Ενεργειακή) στηρίχτηκαν από τους επενδυτές τους.

Διεθνείς αγορές

Η μετατόπιση της καμπύλης των αμερικανικών επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα έφερε αναστάτωση και στις αγορές ομολόγων και στις αγορές μετοχών. Είναι δεδομένο ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο ουσιαστικά κινείται έντονα ανοδικά εν αναμονή του πακέτου των 1,9 τρισ. ευρώ ενώ η ΕΚΤ στηρίζει παντοιοτρόπως και τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές με το πρόγραμμα PEPP. 

Oι αποτιμήσεις έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα και πλέον είναι λογικό και επιθυμητό να υπάρχουν ήπιες διορθωτικές κινήσεις. Σ' αυτό το περίεργο περιβάλλον (άνοδος μετοχών με ερωτηματικά), οι επενδυτές περιμένουν τα εταιρικά αποτελέσματα του 2020 για να εκτιμήσουν την κατάσταση των επιχειρήσεων και να δουν τις μελλοντικές τους προοπτικές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ