Νέα
  • ΓΔ: 1200.04 -0.02%
  • Τζίρος: 107,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η κίνηση της Eurobank στη Βουλγαρία και η αναδιοργάνωση της Lamda Development

Πηγή: Eurokinissi

Το θετικό γύρισμα των αμερικανικών δεικτών ήταν η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας. Προφανέστατα συμφώνησαν στο πλαφόν χρέους και αναμένεται να περάσει από το Κοινοβούλιο.

Επίσης, βγαίνουν πολύ καλά αποτελέσματα από μετοχές τεχνολογίας. O Dow Jones αυξήθηκε κατά 0,59%, ο S&P 500 κατά 1,08% και ο Nasdaq κατά 1,43%.

Η άνοδος των αμερικανικών αγορών επηρέασε και τις ευρωπαϊκές που έκλεισαν (οι περισσότερες) στα υψηλά ημέρας.

Ο DAX με άνοδο 1,21%, ο CAC με άνοδο 0,55% (είχε μεγάλη πτώση), ο MIB με άνοδο 2,01% και ο Eurostoxx 50 με 0,94%.

ΧΑ: Ισχυρή η στήριξη στις 1.200 μονάδες

Με δεδομένο ότι οι ξένες αγορές έκλεισαν ανοδικά χθες, περιμένουμε να δούμε μία καλή ανοδική κίνηση επιστροφής προς τις 1.220 μονάδες σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Θα εκπλαγούμε εάν δεν συμβεί αυτό. Ηδη έχει διολισθήσει σε 3 συνεδριάσεις από τις 1.237 μονάδες στις 1.209, δηλαδή, περίπου 2,5%

Mytilineos: Η μεγαλύτερη εξαγορά φωτοβολταικών

Την δόξα του ομίλου της VIOHALCO, του Τιτάνα, της Coca Cola HBC φαίνεται ότι ζήλεψε ο όμιλος Mytilineos και στη Γεν. Συνέλευση των μετόχων ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφέρθηκε σε πιθανό ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας στο εξωτερικό.

Ως σκέψη προς το παρόν, αλλά και ως προειδοποίηση εάν αλλάξει προς το χειρότερο η φορολογική πολιτική.

Η Mytilineos προχώρησε στη μεγαλύτερη έως ήμερα επένδυση στην ιστορία της, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Αποκτά πέντε φωτοβολταϊκά έργα από τη Westbridge στον Καναδά, με αναμενόμενη συνολική ισχύ 1.410 MWdc (1,4 GW) κατά την εμπορική λειτουργία.

Η επένδυση είναι η πρώτη τέτοιου είδους για τη Mytilineos στη Βόρεια Αμερική, σε συνέχεια της διεθνούς στρατηγικής της Εταιρείας για αναζήτηση ευκαιριών σε χώρες και περιοχές με υψηλό εμπορικό ενδιαφέρον και φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καναδάς ανακοίνωσε πρόσφατα ειδικά κίνητρα για επενδύσεις σε καθαρές τεχνολογίες, όπως απευθείας επιχορηγήσεις ή πίστωση φόρου για επενδύσεις σε καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, οι οποίες μπορούν να παρέχουν έως και 30% επί των επιλέξιμων κεφαλαιουχικών δαπανών ορισμένων έργων παραγωγής ενέργειας που παράγονται από ανανεώσιμες πηγές για τη στήριξη της «πράσινης» μετάβασης σε όλες τις επαρχίες του. Η επένδυση κεφαλαίου περιλαμβάνει την εν λόγω πίστωση (περίπου 430 εκατ. CAD βάσει του επιλέξιμου κεφαλαίου των έργων.

Jefferies: Είχε αυξήσει θέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Η Jefferies είχε αυξήσει θέσεις σε μετοχές ελληνικών τραπεζών από το β’ εξάμηνο 2022. Έκτοτε έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη. Η Jefferies επιμένει θετικά για τις ελληνικές μετοχές και με νέα έκθεση δίνει σύσταση buy για την Εθνική με νέα τιμή στόχο τα 7,3 ευρώ από 6,5 ευρώ πριν, ενώ δίνει σύσταση hold για τις Eurobank και Πειραιώς, με τιμή στόχο το 1,7 ευρώ (από 1,65 ευρώ πριν) και 2,7 ευρώ (από 2,5 ευρώ πριν) αντίστοιχα.

Για την Alpha Bank δίνει σύσταση υποαπόδοσης, με τιμή στόχο το 1,1 ευρώ καθώς, όπως επισημαίνει, αν και συνεχίζει να διαπραγματεύεται σε discount, ο κίνδυνος σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις για τις προβλέψεις κάνει την Jefferies να τηρήσει μία πιο επιφυλακτική στάση.

Eurobank: Εξαγόρασε την BNP Paribas Personal Finance Bulgaria

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της BNP Paribas Personal Finance Bulgaria από την Postbank ανακοίνωσε η Eurobank.

Η συναλλαγή ενισχύει τη θέση της Postbank στη λιανική τραπεζική της Βουλγαρίας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες σταυροειδών πωλήσεων, δεδομένης της πελατειακής βάσης της BNP Paribas Personal Finance Bulgaria, που ξεπερνά τις 270 χιλιάδες πελάτες.

EΚΤΕΡ: Νέα έργα

Την 31η Μαΐου 2023 η EΚΤΕΡ, υπέγραψε τις παρακάτω συμβάσεις έργων :

  • με την εταιρεία “ Aegean CAE Flight Training Α.Ε.”, με ποσό σύμβασης 4.050.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. και χρόνο αποπεράτωσης εργασιών έως την 09.11.2023. Αντικείμενο της Σύμβασης του έργου είναι το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (T.C.) ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ Β56 ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ».
  • με την εταιρεία “OLYMPIC AIR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.”, με ποσό σύμβασης 4.200.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. και χρόνο αποπεράτωσης εργασιών έως την 13.10.2023.Αντικείμενο της Σύμβασης του έργου είναι η «ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΟΡΟΦΗΣ HANGAR ΚΤΙΡΙΟΥ Β56 ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

UNIBIOS: Δύο μονάδες αφαλάτωσης στη Μύκονο

Στις 31 Μαΐου, υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση δυο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο νησί. Η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος.

Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχουν συνολική δυναμικότητα 2.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Lamda Development: Προχωρά σε αναδιοργάνωση του ομίλου

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων των θυγατρικών της εταιρειών «Malls Management Services – Υπηρεσίες Διαχείρισης Εμπορικών Κέντρων Μονοπρόσωπη Α.Ε.» (με ποσοστό συμμετοχής της 100%) και «ΜC Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας» (με ποσοστό συμμετοχής της 100%), αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης με απορρόφηση της δεύτερης θυγατρικής από την πρώτη, με ημερομηνία κατάρτισης ισολογισμού μετασχηματισμού την 31.12.2022. O στόχος είναι να δημιουργηθούν υπεραξίες από τα ακίνητα του ομίλου μέσα από συνέργειες.

ELTON: Πληρωμή μερίσματος

Mέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή προ παρακράτησης φόρου για τη χρήση 2022 θα διανείμει η ELTON. Το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (ήτοι 0,006 ευρώ ανά μετοχή).

Μετά την παρακράτηση φόρου 5% (ήτοι 0,006 ευρώ ανά μετοχή) το καθαρό ποσό του μερίσματος είναι 0,114 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της Εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 (record date).

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος χρήσης 2022 είναι η Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.

Η καταβολή μερίσματος χρήσης 2022 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ