Νέα
  • ΓΔ: 1434.78 +1.00%
  • Τζίρος: 50,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Οι αγορές, τα επιτόκια, το μέρισμα της Helleniq Energy και ο Κόκκαλης

Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Τα μακροοικονομικά στοιχεία που βγήκαν στις ΗΠΑ και αφορούσαν κυρίως βιομηχανία (τιμές εισαγωγών) αποτέλεσαν το έναυσμα τοποθετήσεων. Ομως οι τοποθετήσεις αυξήθηκαν ραγδαία όταν βγήκαν εκτιμήσεις σχετικά με τις προθέσεις της Fed για παύση των αυξήσεων επιτοκίων και το επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Dow Jones βρίσκεται πάνω από τις 34.000 μονάδες, ο S&P 500 πάνω από τις 4.400 μονάδες και ο Nasdaq πάνω από τις 13.750 μονάδες.

Ευρωπαϊκές αγορές: Απογοητεύτηκαν από το χρησμό Λαγκάρντ

Ο πόλεμος καλά κρατεί στις αίθουσες του κτηρίου της ΕΚΤ στη Φραγκούρτη. Και η κα Λαγκάρντ αναγκάζεται να πάει σε συμψηφιστικές αυξήσεις 25 μ.β. (τον Ιούνιο) και πιθανότατα τον Ιούλιο. Οταν της υπενθύμισαν τις κινήσεις της Fed, απλώς είπε ότι «δεν έχουμε το ίδιο σύστημα» (ή κάπως έτσι).

Ισως είναι η πρώτη φορά, που οι δύο μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα διαφοροποιηθούν εδώ και 3 χρόνια.

ΧΑ: Ελπίζει σε επιστροφή πάνω από τις 1.270 μονάδες

Με μικρές αναλογικές απώλειες έκλεισε χθες το ελληνικό χρηματιστήριο. Η διολίσθηση του Γενικού Δείκτη μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης απείλησε τις 1.260 μονάδες, αλλά η εμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέρον προς το τέλος της συνεδρίασης τον επανέφερε κοντά στα επίπεδα των 1.270 μονάδων.

Ομως, το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι οι μισές συναλλαγές της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία ώρα.

ΕΧΑΕ: Το συνέδριο της μεσαίας κεφαλαιοποίησης στη Γενεύη

Tην Τρίτη 13 Ιουνίου ολοκληρώθηκε το European MidCap Event που διοργάνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Γενεύη σε συνεργασία με την CF&B Communication, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας και προβολής των εισηγμένων εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Στο επενδυτικό συνέδριο παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών ΑΔΜΗΕ, Austriacard, BRIQ Properties, Cenergy, Dimand, EYΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Elvalhalcor, Entersoft, ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΟΛΠ, Profile, Πλαστικά Θράκης, που πραγματοποίησαν 94 one - to - one και group meetings με διαχειριστές Ελβετικών funds, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το προφίλ αλλά και τα επενδυτικά σχέδια.

Q&R: Σε κοινοπραξία για την ψηφιοποίηση του Εθνικού Κτηματολογίου

Η Ένωση Εταιρειών «VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ. - COSMOS COMPUTERS A.E.B.E. - QUALITY & RELIABILITY A.E. - ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.» συνήψε με το Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, Συμφωνία-Πλαίσιο του Τμήματος 5 για το Έργο «Ψηφιοποίησης αρχείου υποθηκοφυλακείων για το Εθνικό Κτηματολόγιο».

Στην Ένωση η QUALITY & RELIABILITY Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 10%. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 48 εκατ. ευρώ.

Helleniq Energy: Καλό μέρισμα

Η χτεσινή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Helleniq Energy αποφάσισε τη διανομή μερίσματος χρήσης ανερχόμενου στο ποσό των 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

Δεδομένου ότι έχει ήδη διανεμηθεί προσωρινό μέρισμα συνολικού ύψους 0,65 ευρώ ανά μετοχή, το τελικό μέρισμα ανέρχεται σε 0,50 ευρώ ανά μετοχή.

Quest: Προχωρά σε μέρισμα 0,2 ευρώ / μετοχή

Από την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 οι μετοχές της Quest θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα της ανωτέρω διανομής (ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος συμμετοχής).

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 (record date).

Intracom Holdings: Επενδύσει πλέον σε εταιρείες

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Holdings, Σωκράτης Κόκκαλης, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ η παγκόσμια οικονομία δεν είναι προβλέψιμη, έδωσε το στίγμα της δραστηριοποίησης της eταιρείας εφεξής, λέγοντας ότι «αποχωρήσαμε από τον παραγωγικό τομέα, ανήκουμε στον κλάδο των επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες, ελληνικές ή αλλοδαπές, τις οποίες αξιολογούμε με βάση την πιθανή απόδοση».

Για τον τομέα του Real Estate ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι προσφέρει ασφαλείς επενδυτικές επιλογές, για το λόγο αυτό και ο Όμιλος προχώρησε τόσο στην ίδρυση της INTRACOM PROPERTIES, όσο και στην εξαγορά της Κ.Λ.Μ. Α.Ε.

Σχετικά με την πρόσφατη πώληση της INTRACOM DEFENCE στην IAI ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης ανέφερε ότι η πώληση της INTRACOM DEFENCE σε μια από τις καλύτερες εταιρείες στον αμυντικό τομέα, αλλά και η συμμετοχή της στην INTRACOM AVIATION δημιουργεί πολύ σοβαρές προοπτικές για το μέλλον, καθώς είναι η πρώτη επένδυση της ισραηλινής εταιρείας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σχετικά με ενδεχόμενη τοποθέτηση της INTRACOM HOLDINGS στην INTRALOT ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε καταφατικά αναφέροντας: «Έχουμε δραστηριοποιηθεί για τη συμμόρφωση της INTRALOT με τις πρακτικές που ισχύουν στις ΗΠΑ για τα τυχερά παιχνίδια και επίσης στην Ελλάδα, για τη βελτίωση της τεχνολογικής βάσης της εταιρείας» ενώ συνεχίζοντας δήλωσε ότι η INTRACOM εξετάζει δυνατότητες επενδύσεων σε νέες αγορές, όπως αυτή της Λατινικής Αμερικής.

Alpha Bank: Τα κέρδη «τροφοδοτούν» τον επίμονο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη σε 6,1% τον Μάιο από 7% τον Απρίλιο, προερχόμενη κυρίως από τη σημαντική πτώση στις τιμές της ενέργειας, είναι μια ευνοϊκή εξέλιξη, τόσο για τους ιθύνοντες χάραξης νομισματικής πολιτικής όσο και για τις κυβερνήσεις και τα νοικοκυριά. Όμως, παρά την υποχώρηση, ο πληθωρισμός συνεχίζει να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ιδίως ο δομικός, και σίγουρα μακριά από τον μεσοπρόσθεσμο στόχο του 2%.

Ένας από τους παράγοντες που φαίνεται ότι συντελούν καθοριστικά στη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα είναι η αύξηση των επιχειρηματικών κερδών. Τα κέρδη των επιχειρήσεων αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως ανθεκτικά, από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα, ενώ αποτέλεσαν έναν καθοριστικό συντελεστή στη διαμόρφωση του πληθωρισμού. Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, εξαιτίας κυρίως των γεωπολιτικών διαταραχών, των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και των ενεργειακών ανατιμήσεων, έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, μεγιστοποιώντας έτσι τα κέρδη τους.

Πέφτει το πετρέλαιο, ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Αντίθετες πορείες έχουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κατά τις τελευταίες ημέρες. Αλμα έκανε η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, με το ολλανδικό αέριο (TTF), δείκτη αναφοράς για την Ευρώπη, να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά έως και 20% και να φτάνει στα 49 ευρώ ανά μεγαβατώρα και να κλείνει τελικά στα 40,5% ή 6,18% υψηλότερα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου ήταν μόλις στα 23 ευρώ.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ