Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χ.Α.: Η μεγάλη πίεση στις τράπεζες έριξε τον γενικό δείκτη κοντά στις 1.200 μονάδες

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η συνεδρίαση δεν εξελίχθηκε καλά για τις τραπεζικές μετοχές που πιέστηκαν αρκετά και μαζί με άλλα μη χρηματοοικονομικά blue chips βύθισαν τον δείκτη προς τις 1.200 μονάδες.

Αναφέρθηκαν διάφοροι λόγοι για τους οποίους υποχώρησαν έντονα οι τραπεζικές μετοχές, από τις πωλήσεις ξένων χαρτοφυλακίων ενόψει τέλους του μήνα  έως τις πωλήσεις ενόψει της δημόσιας προσφοράς (πουλούσαν για να τοποθετηθούν) της Optima Bank.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.204,11 μονάδες με υποχώρηση (-1,27%). Η αξία συναλλαγών ήταν σε χαμηλά επίπεδα 77 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 33 ήταν ανοδικές και οι 67 πτωτικές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε κατά (-1,65%) και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) κατά -1,27%.

Στους υπόλοιπους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι του Εμπορίου (-3,24%), Τραπεζών (-3,22%), Βιομηχανιών (-2,78%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,4%). 

Οι κλάδοι που αντιστάθηκαν ήταν Τρόφιμα-Ποτά (1,41%) λόγω Coca cola HBC  και οι τηλεπικοινωνίες (0,29%) λόγω ΟΤΕ. Οι  μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος. 

Οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του μήνα θα δείξουν τους λόγους για τους οποίους πιέστηκαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές. Επίσης θα δείξουν εάν αποτελούν στήριξη για τον Γενικό Δείκτη οι 1.200 μονάδες.

Ξένες Αγορές

H μικρή υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αποτέλεσε μία καλή αφορμή για να σταματήσει το έντονα διορθωτικό κύμα στα περισσότερα ξένα χρηματιστήρια.

Μπορεί να μην υπάρχει σημαντική άνοδος, αλλά τουλάχιστον οι οριακές μεταβολές (θετικές ή αρνητικές) στους δείκτες σε Αμερική και Ευρώπη δεν δημιουργούν ανησυχίες. 

Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones υποχωρούσε οριακά (-0,07%), ο S&P 500 είχε οριακή άνοδο όπως και ο Nasdaq (0,05%).

Στην Ευρώπη συνεχίζονταν οι διορθωτικές κινήσεις, εξαιτίας των στοιχείων για χαμηλές καταναλωτικές δαπάνες στη Γερμανία. Ο DAX λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος ήταν στο (-0,2%), ο CAC (-0,1%) , o ΜΙΒ (-0,19%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 αυξάνονταν κατά 0,05%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ