Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Πρόταση long αγοράς στα ελληνικά ομόλογα εναντι των ιταλικών

Η ομαλοποίηση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές ομολόγων επέτρεψε την επιστροφή αγοραστών και στα ελληνικά ομόλογα. Έτσι ουσιαστικά ενσωματώνεται η επενδυτική βαθμίδα που έδωσε η S&P στις 15 Οκτωβρίου και υποχωρούν οι αποδόσεις τους. Η απόδοση του 10ετούς σήμερα κινείται οριακά χαμηλότερα του 4% ενώ κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού του Οκτωβρίου είχε φτάσει (παρά την αναβάθμιση από την S&P) στο 4,4%.

Το ενδιαφέρον trade play των ελληνικών και ιταλικών ομολόγων

To ενδιαφέρον 'επενδυτικό στοίχημα' των ξένων οίκων είναι πλέον η σύγκριση των spreads των  ελληνικών ομολόγων με τα ιταλικά.  Να υπενθυμίσουμε ότι η Fitch αξιολογεί την ιταλική οικονομία στις 10 Νοεμβρίου και η S&P στις 17 Νοεμβρίου.  Κάτω από τις τεχνικές εκτιμήσεις και την πορεία των οικονομιών, η JP Morgan προτείνει θέση αγοραστών ( long)  στα 10ετή ελληνικά ομόλογα έναντι των ιταλικών. 

Η αμερικανική τράπεζα, την περασμένη εβδομάδα οι ελληνικοί τίτλοι υποαπέδωσαν έντονα ειδικά σε σχέση με τους ιταλικούς και εκτιμά ότι υπήρχαν ήπιες ρευστοποιήσεις θέσεων long σε ελληνικά ομόλογα. Η JP Morgan υπογραμμίζει το θετικό μεσοπρόθεσμο outlook των ελληνικών ομολόγων και προβλέπει ότι θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται σταθερά χαμηλότερα των ιταλικών (25 με 60 μονάδες βάσης).  Η JP Morgan αναφέρει στην έκθεσή της ότι οι DBRS και S&P επανέφεραν ήδη τη χώρα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που περιμένει ότι θα πράξει και η Fitch την 1η Δεκεμβρίου.

Η JP Morgan υπενθυμίζει στους πελάτες της (διαχειριστές και ιδιώτες) ότι, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των δεικτών ομολόγων προκειμένου να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα σε κάποιους βασικούς δείκτες ομολόγων και μεγάλα χαρτοφυλάκια απαιτείται αξιολόγηση επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον δύο εκ των τριών μεγάλων οίκων (S&P, Moody’s και Fitch). 

Καθοριστική η αξιολόγηση της 1ης Δεκεμβρίου από την FITCH

Hδη η Ελλάδα έχει πάρει την επενδυτική βαθμίδα από την S&P και η  επόμενη αξιολόγηση της Fitch για την Ελλάδας την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη, με την JP Morgan να βρίσκει ως ελκυστικό σημείο εισόδου την τρέχουσα απόδοση των ελληνικών 10ετών. Εκτιμά δε ότι είναι πιθανή μία ανοδική κίνηση (όπως ήδη βλέπουμε) των τιμών των ελληνικών ομολόγων (δηλαδή υποχώρηση αποδόσεων) ενόψει της αξιολόγησης, μαζί με τις ενδεχόμενες εισροές από τη συμπερίληψή τους σε ορισμένους από τους δείκτες ομολόγων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ