Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αμυνα κόντρα στις ευρωπαϊκές πιέσεις στο ΧΑ - Με θετικό πρόσημο ο Γενικός Δείκτης

Εκτινάχθηκαν αποτιμήσεις και συναλλαγές στο Χρηματιστήριο
Πηγή: Intime

Το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε κόντρα στη διεθνή τάση της πτώσης που προήλθε από τη νέα άνοδο της απόδοσης των αμερικανικών ομολόγων. Από την αρχή της συνεδρίασης, η «άμυνά» του βασίστηκε στην αταραξία των επενδυτών. Ελάχιστες συναλλαγές είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 13.00 και αυτό επέτρεψε στο να μετριαστούν οι αρχικές πιέσεις και ο Γενικός Δείκτης να παραμείνει πέριξ των 815 μονάδων. Σταδιακά και μόλις τα αμερικανικά futures (προθεσμιακά συμβόλαια) άρχισαν να δείχνουν άνοδο, ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να γυρίσει σε θετικό πρόσημο και να προσεγγίσει τα επίπεδα των 820 μονάδων.

Οι τραπεζικές μετοχές έδειξαν ιδιαίτερες αντοχές και ήταν αυτές που κράτησαν όρθια την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Ιδιαίτερη καλή συμπεριφορά έδειξε και η μετοχή του ΟΤΕ ενώ ΔΕΗ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμπλήρωσαν την καλή εικόνα της χρηματιστηριακής αγοράς. Θα πρέπει να σταθούμε και στις επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης που ουσιαστικά λειτούργησαν 'πυροσβεστικά' για τους επενδυτές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 817,24 μονάδες με άνοδο 0,26%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54 εκατ. Ευρώ που είναι πολύ λιγότερα από τις προηγούμενες συνεδριάσεις αλλά ικανοποιούν λόγω της εξέλιξης της συνεδρίασης. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 49 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,17% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap) αυξήθηκε κατά 0,4%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (1,07%), Τροφίμων-Ποτών (1,08%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,04%), Τηλεπικοινωνιες (0,55%) και Τράπεζες (0,33%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι δείκτες Υγείας (-2,14%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,89%) και Πετρελαίου-Αερίου (-1,12%)

Ξένες Αγορές

Στις ευρωπαϊκές αγορές κυριάρχησαν μεικτές τάσεις με Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία να κινούνται ανοδικά ενώ Γερμανία και Ολλανδία υποχωρούσαν. Με ήπια υποχώρηση διαπραγματεύονταν νωρίς το απόγευμα το βρετανικό χρηματιστήριο.

Στις ΗΠΑ, οι τεχνολογικές μετοχές πιέζονται ιδιαίτερα αλλά υπάρχει ανοδική τάση για τις τράπεζες και τις μετοχές ενέργειας. Τα προβλήματα με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων προβληματίζουν όλο τον κόσμο και θα συνεχιστούν για αρκετό διάστημα ακόμη , μέχρι να παρέμβει αποφασιστικά η FED.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ