Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

EBRD: Επένδυσε 25,5 εκατ. ευρώ στο νέο ομόλογο της ΔΕΗ

ΔΕΗ - EBRD
Πηγή: EBRD

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε 25,5 εκατ. ευρώ στο νέο ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ, στηρίζοντας τους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας και απολιγνιτοποίησης της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή της, η EBRD αναφέρει ότι το ομόλογο της ΔΕΗ θα βοηθήσει την εταιρεία, διαφοροποιώντας τις χρηματοδοτικές πηγές της σε μία νέα επενδυτική βάση που εστιάζει στο περιβάλλον, την κοινωνική ευθύνη και τη διακυβέρνηση (ESG).

H EBRD είχε συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ και στην προηγούμενη ομολογιακή έκδοση, ύψους 650 εκατ. ευρώ, της ΔΕΗ τον Μάρτιο, η οποία ήταν επίσης συνδεδεμένη με ρήτρα βιωσιμότητας.

Η νέα έκδοση προβλέπει ακόμη πιο φιλόδοξο στόχο βιωσιμότητας, με τη ΔΕΗ να δεσμεύεται στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα κατά 57% έως το τέλος του 2023.

Η μείωση των ετήσιων εκπομπών διοξειδίου άνθρακα από 23,15 εκατ. τόνους το 2019 σε 10 εκατ. τόνους το 2023 είναι ο πιο φιλόδοξος στόχος απομάκρυνσης από τον άνθρακα που έχει στηρίξει ποτέ η EBRD στις περιοχές που επενδύει, σημειώνεται.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ