Νέα
  • ΓΔ: 911.91 +0.53%
  • Τζίρος: 56,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ-ΑΜΚ: Από 1,1 έως 1,35 δισ. ευρώ θα αντλήσει από τις αγορές - Τι αποφάσισε το ΔΣ

Πηγή: Eurokinissi

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν, η ΔΕΗ θα επιδιώξει να αντλήσει από τις αγορές ποσό μεταξύ 1,1 με 1,35 δισ. ευρώ, ενώ προβλέπεται εύρος εύρος τιμής διάθεσης μεταξύ 8,50 με 9 ευρώ και έκδοση 130 έως 150 εκατομμυρίων νέων μετοχών.

Η τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί από 8,50 ευρώ έως 9 ευρώ. Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου και θα κλείσει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

Στην Ελλάδα θα διατεθούν οι αναλογούσες μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς με τους παλαιούς μετόχους -εφόσον εγγραφούν- να διαθέτουν δικαίωμα κατά προτεραιότητα κατανομής μετοχών. Στο εξωτερικό οι νέες μετοχές θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. 

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΕΗ, το 15% των νέων μετοχών θα επιμεριστεί στους επενδυτές που εγγράφονται στη δημόσια προσφορά και το 85% στους επενδυτές που εγγράφονται στην ιδιωτική τοποθέτηση.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΔΕΗ:

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ