Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Jaguar-Land Rover: Δεσμεύεται να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέσα στη δεκαετία

Jaguar και Land Rover παρουσιάζουν το μέλλον των αστικών αυτοκινήτων | Πηγή: AP News

Oλα τα μοντέλα των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά, ανακοίνωσε η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar, η οποία στοχεύει στην πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία γνωστοποίησε πως μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει την πρώτη της σειρά αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η οποία μάλιστα θα προσφέρεται σε νέα πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης, γνωστή ως ΜΕΒ.

Στον σχεδιασμό της Jaguar δε θα μπορούσε να μη συμμετέχει η Land Rover, ο στρατηγικός της εταίρος, από τον οποίο αναμένονται στην επόμενη διετία 6 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το αυτοκίνητο της πόλης.  

Επιπλέον η εταιρεία σκοπεύει να επενδύει ποσό ύψους 2,5 δισ. στερλινών κάθε χρόνο για την ανάπτυξη τεχνολογιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, τις μπαταρίες, καθώς και την αυτόματη λειτουργία.

Η εν λόγω «ηλεκτρική σύμπραξη» συνιστά ενδεχομένως την τελευταία προσθήκη στη μακρά λίστα αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν ανακοινώσει σχέδια για την πλήρη μετάβασή τους στην ηλεκτροκίνηση. Τον Νοέμβριο, η Bentley δήλωσε πως τα αυτοκίνητά της θα είναι πλήρως ηλεκτρικά με ορίζοντα έως το 2030, ενώ η General Motors στοχεύει σε πιο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα μείωσης ρύπων, έως το 2035.

Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον πλανήτη έχουν επικεντρωθεί στην «πράσινη» μετάβαση, στο πλαίσιο των Οδηγιών και Συμφωνιών από τις περισσότερες χώρες για την κλιματική αλλαγή. Η Βρετανία έχει δηλώσει πως από το 2030 θα απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ