Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: To «σκανάρισμα» της QUEST στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ και το Μνημόνιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ξένες αγορές – Κι όμως αντέχουν στα ψηλά

Μπορεί όλοι να βλέπουν χρηματιστηριακές καταστροφές όμως οι ξένες αγορές παρά τους όποιους 'μαύρους κύκνους' καταφέρνουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Οι 35.500 μονάδες για τον Dow Jones δεν είναι ευκαταφρόνητες, ούτε οι 4.500 για τον S&P 500. Σήμερα βγήκαν πολλά καλά εταιρικά αποτελέσματα  γεγονός που όπως αναφέρει η City δείχνει ότι δεν θα μπει η Αμερική σε ύφεση.

Eυρωπαϊκές αγορές

Ξεκίνησαν πτωτικά χθες αλλά σταδιακά πέρασαν οι περισσότερες αγορές σε θετικά κλεισίματα. Ο DAX παρέμεινε κοντά στις 15.000 μονάδες και με εξαιρετικές ειδήσεις για την βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία.  Τα προβλήματα με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια συνεχίζονται αλλά υπάρχει σπίτι χωρίς προβλήματα;

DBRS : Τι πιστεύει για την επενδυτική βαθμίδα

“Θα εξετάσουμε την αξιολόγηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, με βαθμολογία BB (υψηλή), Σταθερή, στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, αναφέρει. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε: την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, βελτιώσεις στις οικονομικές προοπτικές, τη δέσμευση για δημοσιονομική εξυγίανση που διατηρεί τον δείκτη δημόσιου χρέους σε πτωτική τροχιά και τη συνολική σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθώς όλα οδηγούν την Ελλάδα στο κατώφλι της αξιολόγησης επενδυτικής βαθμίδας. Το κύριο ερώτημα που έχει μέχρι στιγμής κρατήσει την Ελλάδα από την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα είναι η διατηρησιμότητα αυτής της προόδου.”

Eλληνικό χρηματιστήριο : Σκάλωσε λίγο πάνω από τις 1.320 μονάδες για 3 ώρες

Παρατηρούσαμε χθες την συνεδρίαση και μας έκανε εντύπωση που ο Γενικός Δείκτης βρίσκονταν καθηλωμένος στις 1.321 μονάδες για πάνω από 3 ώρες. Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι δεν είχαμε ούτε μεταβλητότητα στις δεικτοβαρείς μετοχές. Τελικά έκλεισε στις 1.319 μονάδες με εβδομαδιαία υποχώρηση (-1%).  Πάντως ανεξάρτητα από τις μικρολεπτομέρειες, η πορεία του Γενικού Δείκτη εν μέσω εξωγενών κρίσεων κρίνεται άκρως ικανοποιητική.

Tέρνα Ενεργειακή : Ξεκινά ξανά την κάλυψη η Τέρνα Ενεργειακή με τιμή στόχο τα 22,6 ευρώ

Η Euroxx Χρηματιστηριακή ξεκινά ξανά την κάλυψη της “ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή” με σύσταση υπεραπόδοση (overweight) και με τιμή στόχο τα 22,6 ανά μετοχή, προσφέροντας προοπτική ανόδου 29%.

«Παρά το περσινό ράλι, πιστεύουμε ότι το ανώτερο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ μαζί με τους επιθετικούς στόχους και το σταθερό ιστορικό δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως από την αγορά, καθιστώντας την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έναν κατάλληλο υποψήφιο για να παίξει στον κλάδο της πράσινης ενέργειας και της μετάβασης. Θεωρούμε την πρόσφατη διόρθωση της τιμής της μετοχής ως ένα ελκυστικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές που αναζητούν πράσινη έκθεση», επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

ΔΕΗ : Η AXIA αυξάνει την τιμή στόχο στα 13,2 ευρώ

Η ΑΧΙΑ εκτιμά ότι τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το β’ τρίμηνο ήταν ισχυρά, γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιτύχει – και ενδεχομένως να υπερβεί – τα 1,2 δισ. ευρώ για επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) φέτος. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μετασχηματισμού με την ENEL στη Ρουμανία. Η σύσταση είναι 'αγορά' και η τιμή στόχος τα 13,2 ευρώ.

QUEST:  Εξετάζει το ενδεχόμενο της εξαγοράς της Κωτσόβολος όμως δεν υπάρχει κάποια δεσμευτική προσφορά

Η Quest Συμμετοχών Α.Ε. , σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της 04.08.2023 του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναφορικά με δημοσιεύματα περί πιθανού ενδιαφέροντος της "QUEST" για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, διευκρινίζει ότι δεν έχει καταθέσει οποιαδήποτε πρόταση δεσμευτικού χαρακτήρα για την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση όπως επανειλημμένα έχει επικοινωνηθεί από τη Διοίκηση της εταιρείας, η "QUEST" στα πλαίσια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού της πλάνου, εξετάζει κάθε πιθανή εξέλιξη στις αγορές που δραστηριοποιείται, αναζητώντας ευκαιρίες επέκτασης ή και τυχόν εξαγορές. Η "QUEST" θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, αμελλητί, στις απαιτούμενες ανακοινώσεις προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, εάν και εφόσον συναφθεί οιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Οι ύμνοι JP Morgan για ΕΤΕ, το «ράλι» της ΑΛΟΥΜΥΛ και οι 500.000 μετοχές του Εξάρχου

EYΔΑΠ : Πέρασε το 50% +1  στο Δημόσιο

H ΕΥΔΑΠ Α.Ε. ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι, σύμφωνα με την από 03/08/2023 σχετική γνωστοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου (έμμεσα και άμεσα) που ελέγχει το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 65.319.740 (61,33%) εκ των οποίων τα άμεσα δικαιώματα ψήφου αφορούν σε 53.250.001 κοινές ονομαστικές μετοχές (50% +1 μετοχή) και τα έμμεσα δικαιώματα ψήφου αφορούν σε 12.069.739 (11,33%) κοινές ονομαστικές μετοχές.  Το σύνολο δικαιωμάτων ψήφου του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ  Α.Ε. (άμεσα και έμμεσα) παρέμεινε αμετάβλητο σε 61,33%

PRODEA Investments : Η ωρίμανση των επενδύσεων έφερε αύξηση κερδών

Η PRODEA Investments ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη Ά τριμήνου 2023.

14,3% αύξηση του Κύκλου Εργασιών του ομίλου: 41,7 εκατ. το Α’ τρίμηνο 2023 έναντι €36,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η αύξηση αυτή έρχεται κυρίως ως αποτέλεσμα της ωρίμανσης των έργων ανάπτυξης, των νέων επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και των νέων εκμισθώσεων στο πλαίσιο της επενδυτικής στρατηγικής που υλοποιεί η εταιρεία με στόχο τη βελτιστοποίηση τόσο της σύνθεσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ακινήτων με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις αρχές της αειφορίας.

• 17,2% αύξηση στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων καθώς και μη επαναλαμβανόμενα κονδύλια: 31,1 εκατ. το Α’ τρίμηνο 2023 έναντι 26,5 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

• 19,4% αύξηση των Κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αναπροσαρμογής αξίας των ακινήτων και λοιπών μη επαναλαμβανόμενων κονδυλίων (adjusted EBITDA): 31,2 εκατ. έναντι 26,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

• Τα καθαρά κέρδη που αναλογούν σε μετόχους της εταιρείας ανήλθαν σε €17,7 εκατ.το Ά τρίμηνο του 2023 έναντι €17,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

• Η Εσωτερική Αξία (NAV) του ομίλου την 31η Μαρτίου 2023 ανήλθε σε 1.493,7 εκατ.  έναντι 1.475,2 εκατ.  αντίστοιχα την 31η Δεκεμβρίου 2022.

• H εύλογη αξία των ακινήτων υπό διαχείριση ανήλθε σε 2.864,9 εκατ. έναντι 2.809,1 εκατ. την 31η Δεκεμβρίου 2022 (αύξηση 2,0%).

Μύλοι Κεπενού : Θα μοιράσει  μέρισμα χρήσης 2022

Η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Μύλοι Κεπενού  κατά τη συνεδρίασή της στις 04.08.2023 αποφάσισε:

Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 314.900,00 ευρώ ή 0,047 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό

ποσό). Από το μέρισμα θα παρακρατηθεί σύμφωνα με το νόμο φόρος 5% και συνεπώς οι

μέτοχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,04465 ευρώ ανά μετοχή.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος στο πλαίσιο της ως άνω χρηματικής

διανομής, ορίσθηκε η 23η  Αυγούστου 2023. Δικαιούχοι στη λήψη του μερίσματος που θα διανεμηθεί, θα είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) κατά την 24η  Αυγούστου 2023 (record date). Η καταβολή του μερίσματος που θα διανεμηθεί θα ξεκινήσει στις 29.08.2023.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Tα «40αρια» της Μυτιληναίος, τα σημαντικά κέρδη της ΔΕΗ και οι υψηλές πτήσεις της ΑEGEAN

Μνημόνιο συνεργασίας πιστοποιημένων αναλυτών και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA (CFA Society Greece) με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) ανακοινώνεται η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη από τον Αντιπρόεδρο A’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), κ. Νίκο Κονταρούδη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA, κα Βιολέτα Σπυροπούλου, έχει ως σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την συνεργασία σε θέματα που προάγουν την λειτουργία της κεφαλαιαγοράς στην Ελλάδα, προς όφελος του επενδυτικού κοινού και της κοινωνίας γενικότερα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ