Νέα
  • ΓΔ: 888.95 +1.19%
  • Τζίρος: 8,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ να επενδύσει στις ΑΠΕ για να ελέγχει την ενέργεια

Η ενέργεια και οι μεγάλες αυξήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων των 27 στη Σύνοδο Κορυφής στη Σλοβενία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μα χαρακτηρίζει «σοβαρό» το πρόβλημα λέγοντας ότι η ΕΕ πρέπει να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Ο στόχος αν και μακροπρόθεσμος προσβλέπει στην διατήρηση των τιμών στην ενέργεια ώστε να αποφεύγονται μεγάλες αυξήσεις που θα προκαλούν κλυδωνισμούς στις τοπικές οικονομίες.

“Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται. Όμως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες οι τιμές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν σταθερές”, εξήγησε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.

“Οπότε για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι μακροπρόθεσμα με την ενέργεια είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε ανανεώσιμες πηγές που μας προσφέρουν σταθερές τιμές και περισσότερη ανεξαρτησία, διότι το 90% του φυσικού αερίου εισάγεται στην ΕΕ”, πρόσθεσε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ