Νέα
 • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
 • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ: Σχέδιο επέκτασης σε ακίνητα, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική και ΣΔΙΤ μετά την εξαγορά Εnel, Κωτσόβολος

Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

Την επέκταση της δραστηριότητάς της στην αγορά ακινήτων, στις τηλεπικοινωνίες στην πληροφορική και στη συμμετοχή σε ΣΔΙΤ σχεδιάζει η ΔΕΗ, όπως αναφέρει στις επεξηγήσεις που δίνει σχετικά με την επέκταση σκοπού, θέμα που θα συζητήσει στη Γενική Συνέλευση της 14ης Δεκεμβρίου. Η εταιρεία σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί σε τηλεπικοινωνίες και πληροφορική αλλά και στον τομέα των ακινήτων, της παραγωγής ενέργειας από απόβλητα και στην παροχή χρηματοπιστωτικών και επενδυτικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, λόγω των εξαγορών της Enel Romania και της Κωτσόβολος, χρειάζεται να επεκτείνει το αντικείμενό της, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει στην επέκτασή της σε νέους τομείς. Πλέον θα μπορεί να  συμμετέχει σε ΣΔΙΤ, κάτι που αφορά, τον τομέα παραγωγής ενέργειας από απόβλητα. Νέα δραστηριότητα για την εταιρεία θα είναι η αξιοποίηση ακινήτων, με στόχο να αξιοποιήσει την πλειάδα ακινήτων που διαθέτει αλλά και τα ακίνητα της Κωτσόβολος.

Διαβάστε επίσης: Motor Oil: Επενδύσεις 4 δισ. μέχρι το 2030 για ενεργειακή μετάβαση, υποδομές και ανθεκτικότητα

Τα νέα αντικείμενα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στις επεξηγήσεις για τη Γενική Συνέλευση, η εταιρεία επεκτείνει τη δραστηριότητά της στους εξής τομείς:

 • Ίδρυση ή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών.
 • Άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής.
 • Παροχή υπηρεσιών προς τρίτους σε θέματα μελέτης, διαχείρισης και επίβλεψης έργων, η παροχή προς θυγατρικές εταιρείες ή/και τρίτους πάσης φύσεως υπηρεσιών διοικητικής και λειτουργικής υποστήριξης, περιλαμβανομένων, ενδεικτικά, υπηρεσιών νομικών, οικονομικών, εκπαίδευσης, υγείας και ασφάλειας στην εργασία, οργάνωσης και πληροφορικής,
 • Μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων, περιλαμβανομένης και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ή/και σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων,
 • Η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αξιοποίηση της περιουσίας, κινητής ή ακίνητης, της εταιρείας και η εκμετάλλευση των πόρων της είτε από την ίδια την εταιρεία είτε μέσω, ενδεικτικά, ίδρυσης εταιρειών, συμμετοχής σε κοινοπραξίες, καθώς και απόκτησης μετοχών άλλων εταιρειών, ελληνικών ξένων και εν γένει συμμετοχής σε επιχειρήσεις,
 • Η συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς Συμβάσεων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ως και η ίδρυση ή η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο Εταιρειών Ειδικού Σκοπού εντός του πλαισίου και σε εκτέλεση ΣΔΙΤ.

Διαβάστε επίσης: Ρεύμα: Στα «χαρακώματα» ΥΠΕΝ - προμηθευτές για το πράσινο τιμολόγιο - Τα «αντίποινα» και η γκρίνια της αγοράς

Γενικοί διευθυντές

Στις επεξηγήσεις ορίζεται επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος θα προτείνει τους Γενικούς Διευθυντές. Αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει μετά από εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου:

 • τη θέσπιση θέσεων Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων, καθώς και τον αριθμό και τις αρμοδιότητές τους, και
 • τη θέσπιση Γενικών Διευθύνσεων με ομιλική αρμοδιότητα, υπαγόμενων στον Διευθύνοντα Σύμβουλο».
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ