Νέα
  • ΓΔ: 894.11 -0.07%
  • Τζίρος: 0,46 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΓΣΕΕ για συλλογικές συμβάσεις: Από τις 40 κλαδικές έχουν μείνει σε ισχύ μόλις τρεις

Ημερίδα αντί για την διοργάνωση συλλαλητηρίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΓΣΕΕ, επικαλούμενη τους κινδύνους των συγκεντρώσεων λόγω της πανδημίας.

Στην ημερίδα για τις «Προοπτικές και  νέες προκλήσεις στην αγορά εργασίας και οι θέσεις των συνδικάτων» ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα περαιτέρω αύξησης του κατώτατου μισθού, λόγω του κύματος ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά.  «Στη χώρα μας, αν θέλαμε οι εργαζόμενοι να αμοίβονται με μισθό στο όριο της φτώχειας, θα έπρεπε να παίρνουν 809 ευρώ και όχι 663 ευρώ από το 2022» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.

«Γκρίζο το μέλλον της εργασίας»

Αναφερόμενος στον πρόσφατο εργασιακό νόμο επεσήμανε πως το μέλλον της εργασίας είναι «γκρίζο» με τα νέα δεδομένα για απολύσεις και ωράρια εργασίας. Ειδική αναφορά έκανε στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υποστηρίζοντας πως από τις 35-40 κλαδικές συμβάσεις που υπήρχαν μέχρι πρόσφατα, με την σημερινή κυβέρνηση έχουν μειωθεί στις 3.

Αντίθετη με την μετατροπή του ΣΕΠΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή δηλώνει η Συνομοσπονδία και υποστηρίζει πως έκανε προσφυγή στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας εναντίον του Νόμου Χατζηδάκη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ