Νέα
  • ΓΔ: 1215.8 -0.16%
  • Τζίρος: 101,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τρίμηνη παράταση για τους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν λόγω κορονοϊού

Εξοφλήθηκε η  πληρωμή της βασικής ενίσχυσης για φέτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης
Πηγή: Eurokinissi

Τροπολογία για την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων συμβασιούχων covid ανακοίνωσε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Απαντώντας σε σχετική αναφορά της προηγούμενης ομιλήτριας, βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα φέρει τροπολογία που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Οπως είπε ο κ. Βορίδης, η τροπολογία αυτή θα ενταχθεί στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στις 21/12/2021.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ρώτησε τα κόμματα της αριστεράς για το πώς, ενώ δηλώνουν ότι αποδέχονται τη σχέση αιτίου και αιτιατού, καταψηφίζουν ένα προϋπολογισμό, που διακρίνεται από μεγάλη αύξηση της ανάπτυξης και θεματική αποκλιμάκωση της ανεργίας, παρότι αυτά, είναι αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών.

Οσο για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ είπε ότι υπάρχει συνολική μεσοσταθμική αύξηση 4,5% στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, και ότι οι μεταβιβάσεις στους ΟΤΑ α' βαθμού είναι 2,7%-3% και στους ΟΤΑ β΄ βαθμού στο 8%. Η αντιπολίτευση, μας μιλά για «ψίχουλα», δηλαδή για τα 100 εκατ. πρόσθετα, που δόθηκαν στους ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους δήμους, και τα 50 εκατ. πρόσθετα για τις καταστροφές, είπε ο κ. Βορίδης.

Περιμένω να δω, είπε ο κ. Βορίδης, εάν ξαναρχίσετε να υποστηρίζετε επεκτατικές πολιτικές που μας κατέστρεψαν και εάν αποκομίσατε από την εμπειρία της πτώχευσης κάτι, ή αν θέλετε ξανά να μας γυρίσετε στην επώδυνη κατάσταση που περάσαμε. Αλλά υπάρχει εμπειρία στο λαό, και γι' αυτό δεν ανησυχώ. Και γι' αυτό ο λαός εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση, αυτό τον προϋπολογισμό και αυτές τις πολιτικές.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, στο επίπεδο του υπουργείου Εσωτερικών, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε όλες τις ρυθμίσεις του, όπως τον νόμο για την τηλεργασία, τον νόμο για τον εσωτερικό έλεγχο (διαφθορά), τον νόμο αντι-λόμπινγκ (άσκηση επιρροής), το νόμο που βάζει τάξη και διαφάνεια στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κ.ά. «Τις έχετε καταψηφίσει όλες» είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα