Νέα
  • ΓΔ: 890.73 +0.38%
  • Τζίρος: 48,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πανεπιστήμια: 400 νέες θέσεις καθηγητών - Μάνατζερ για την οικονομική διαχείριση

Πηγή: Pexels.com
Πηγή: Pexels.com

Εκτακτη επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ θα λάβουν τα ΑΕΙ, ενώ προχώρησε και η κατανομή 400 θέσεων μελών ΔΕΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η έκτακτη επιχορήγηση κάθε ιδρύματος αφορά κατά το 50% την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κατά το υπόλοιπο 50% για την κάλυψη δαπανών ασφάλειας και προστασίας και ειδικότερα για την εφαρμογή συστημάτων ελεγχόμενης πρόσβασης, εκπόνησης σχεδίων ασφαλείας κλπ.

«Στηρίζουμε έμπρακτα τα ιδρύματά μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η υπουργός Νίκη Κεραμέως στην ανακοίνωση, «στη βάση αντικειμενικών και αξιοκρατικών κριτηρίων που έχει εισηγηθεί η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης» .

Στο μεταξύ, την θεσμοθέτηση θέσης μάνατζερ στα πανεπιστήμια μελετά το υπουργείο Παιδείας, ενόψει του νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Οι αρμοδιότητες των μάνατζερ στα πανεπιστήμια θα αφορούν καθαρά στην οικονομική διαχείριση των ιδρυμάτων, ενώ στο θέμα αναφέρθηκε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε εκδήλωση του Τομέα Παιδείας της ΝΔ την Τρίτη, στην οποία μετείχαν ο αρμόδιος υφυπουργός, Άγγελος Συρίγος, αλλά και περίπου 70 πανεπιστημιακοί.

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως θα θεσμοθετηθεί θέση γενικού διευθυντή ή μάνατζερ στα ΑΕΙ, που θα έχει αρμοδιότητες στα οικονομικά θέματα του ιδρύματος. «Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί ο ρόλος του», διευκρίνισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα