Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πώς αμείβεται ένας εργαζόμενος που δεν θα προσέλθει στην εργασία του λόγω χιονιού

Πηγή: Eurokinissi

Κανονικά αμείβεται ο εργαζόμενος σήμερα αν δεν θα μπορέσει λόγω χιονιού να προσεγγίσει την εργασία του, ή θα εργαστεί με τηλεργασία, σύμφωνα με τον εργατολόγο κ. Αλέξη Μητρόπουλο.

«Αρκετός κόσμος δεν θα μπορέσει σήμερα να προσεγγίσει την επιχείρηση, το εργοστάσιο ή την υπηρεσία. Ο νόμος εδώ και δεκαετίες έχει πει ότι, αν λόγω χιονιά ο εργαζόμενος δεν μπορεί να φτάσει στη δουλειά του, αμείβεται κανονικά. Κι επειδή τότε που φτιάχτηκε από το άρθρο 657 του αστικού κώδικα μετά τον πόλεμο, δεν υπήρχε η τηλεργασία, δεν υποχρεούται να παράσχει τίποτα άλλο, αρκεί να πει στον εργοδότη "αδυνατώ να προσέλθω αν και προσπάθησα". Ο μισθός τρέχει κανονικά. Είναι ανυπαίτια  αδυνατώ για σπουδαίο λόγο να πάω στη εργασία μου» υποστήριξε ο κ. Μητρόπουλος στην εκπομπή του OPEN TV, Ανοιχτή Επικοινωνία.

Διευκρίνισε πάντως πως «θα είναι καταχρηστική η άρνησή του εάν του πει ο εργοδότης, δούλεψε από το σπίτι και πρέπει να δουλέψει. Πάντως η διάταξη παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους που δεν μπορούν να πάνε στην επιχείρηση, να μην δουλέψουν και να πάρουν κανονικά το μεροκάματο».

Μια άλλη διευκρίνιση έκανε ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, ο οποίος στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, σημείωσε ότι αν η επιχείρηση λειτουργήσει, τότε ο εργαζόμενος που δεν θα καταφέρει να φτάσει λόγω χιονιού, θα λάβει κανονική αμοιβή. Ωστόσο αν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει τότε δεν δικαιούται αμοιβή.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η τηλεργασία δεν είναι υποχρεωτική, παρά μόνο σε περιπτώσεις πανδημίας!

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ