Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΝΟ: Ζητά τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας μετά το δυστύχημα στο Πέραμα

Πηγή: Eurokinissi

Την απαρέγκλιτη και συνεχή τήρηση των μέτρων ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς, ζητεί με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή το χθεσινό τραγικό εργατικό δυστύχημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, με τον θάνατο ενός 47χρονου εργάτη και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο.

Η ΠΝΟ ζητά την ενίσχυση των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας με επιπλέον αρμοδιότητες και με ταυτόχρονη βελτίωση και αυστηροποίηση της σχετικής νομοθεσίας.

"Δυστυχώς το παραπάνω δυστύχημα με το οποίο μεγαλώνει για άλλη μια φορά η μακρά λίστα του θανάτου, επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο το μέγεθος του προβλήματος στη χώρα μας.

Ειδικά στο χώρο της ναυτεργασίας και στις θαλάσσιες μεταφορές, η πλημμελής εφαρμογή των Διεθνών Κανόνων και της εθνικής νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των εν γένει συνθηκών εργασίας ή η παράκαμψή τους με διάφορα «τερτίπια», δημιουργεί τις προϋποθέσεις υπονόμευσης της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα με τραγικά δυστυχώς αποτελέσματα", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ