Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεωργιάδης: Οι εσωτερικοί ελεγκτές έχουν μερίδιο στην επιτυχία της ελληνικής οικονομίας

Πηγή: Eurokinissi

Για τη σημασία του εσωτερικού ελέγχου στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τον βασικό ρόλο των εσωτερικών ελεγκτών στην ελληνική οικονομία μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Αδωνις Γεωργιάδης στο 21ο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece, το οποίο λαμβάνει χώρα σήμερα 14 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό θέμα «Break the Barriers».

Με τον Γιάννη Σελίμη, Γενικό Γραμματέα του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, να προλογίζει τον κ. Γεωργιάδη, ο υπουργός στην εισήγησή του ανέφερε ότι το θέμα των εσωτερικών ελεγκτών είναι ένα παράδειγμα για το τί μπόρεσε να κάνει για τον κλάδο τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως σημείωσε, ο ίδιος θεσμοθέτησε, ως υπουργός Ανάπτυξης, το ρόλο του εσωτερικού ελεγκτή, σε μια προσπάθεια προσδιορισμού του επαγγέλματος, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, με βασική του πρόθεση να είναι η οχύρωση του κλάδου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η ελληνική οικονομία έχει να κερδίσει από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών, καθώς της δίνει προστιθέμενη αξία.

Κατά τον υπουργό, τελικά ο νόμος για τους εσωτερικούς ελεγκτές προχώρησε, το Ινστιτούτο συνέβαλε σημαντικά σε αυτή τη θεσμοθέτηση και μέσα από αυτή τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι με διάλογο και συνεννόηση μπορούν να εργαστούν όλοι για το καλό της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, στην ομιλία του στο συνέδριο, ο κ. Γεωργιάδης συνεχάρη την πρωτοβουλία για την ίδρυση επιτροπής εσωτερικών ελεγκτών για το δημόσιο και έθεσε εαυτόν για όποια συμβολή μπορεί να έχει στην γενικότερη πορεία του κλάδου.

Καταλήγοντας, κ. Γεωργιάδης εξήρε το ρόλο των εσωτερικών ελεγκτών στις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια: «Σε αυτή την επιτυχία της οικονομίας έχουν το δικό τους μερίδιο οι εσωτερικοί ελεγκτές και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα χρειαστούμε περισσότερους αξιόλογους εσωτερικούς ελεγκτές, όσο η οικονομία θα αναπτύσσεται. Σας θέλουμε συμμάχους στην προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος προς την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ