Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BaFin: Στο στόχαστρο της η Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

 

Επιπλέον μέτρα για την πάταξη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ζητά από την Deutsche Bank, η αρμόδια γερμανική εποπτική αρχή Bafin. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τσουχτερά πρόστιμα.

Η ανακοίνωση έγινε από την BaFin σε ανάρτηση της στην επίσημη ιστοσελίδα της νωρίτερα. Σύμφωνα με αυτή, η κορυφαία γερμανική τράπεζα έχει λάβει εντολή από τα τέλη Σεπτεμβρίου να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, για να μην βρεθεί υπόλογη.

Η Deutsche Bank, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν νέα ευρήματα που να προκύπτουν από την εντολή της εποπτικής αρχής, πως οι όποιες παραλήψεις είχαν ήδη εντοπιστεί και υπήρχε αμοιβαία συμφωνία για το χρονοδιάγραμμα βελτίωσης τους

«Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την BaFin σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα και έχουμε ήδη ολοκληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά», ανέφερε η τράπεζα στη δήλωσή της.

Η BaFin έχει επανειλημμένα κατακρίνει την Deutsche Bank ζητώντας της αυστηρότερες διασφαλίσεις για την πρόληψη του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μάλιστα το 2018, είχε ορίσει την KPMG ως ειδικό ελεγκτή για να επιβλέπει την πρόοδο συμμόρφωσης της γερμανικής τράπεζας, ανανεώνοντας δε, πέρυσι τη σχετική εντολή προς την KPMG.

Ο αγώνας της Deutsche Bank να αντιμετωπίσει το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα τον Απρίλιο, όταν εισαγγελείς και ομοσπονδιακή αστυνομία έκαναν… ντου στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές παρατυπίες που έχουν να κάνουν με το ξέπλυμα χρήματος.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ