Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χάμπεκ - Νταβός: Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της γερμανικής εξάρτησης από το ρωσικό αέριο

Πηγή: AP

«Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο», παραδέχτηκε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την «τεράστια» πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα του, μέσα στους τελευταίους μήνες, προς την κατεύθυνση των εναλλακτικών πηγών προμήθειας ενέργειας.

«Δεν ήταν η Ευρώπη που ήταν εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο. Ήταν η Γερμανία. Και αν κοιτάξει κανείς πίσω, είναι δύσκολο να καταλάβει πώς μπόρεσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα της εξάρτησης της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, για να προσθέσει όμως ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στην προσπάθεια απεξάρτησης είναι «τεράστια».

Η στήριξη της Ουκρανίας

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο το Βερολίνο να εγκρίνει την αποστολή αρμάτων Leopard στην Ουκρανία, ο κ. Χάμπεκ σημείωσε ότι η Γερμανία «λόγω της ιστορίας της είναι κάπως επιφυλακτική, αλλά, αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να στείλουν ανάλογα άρματα, θα κάνουν πιο εύκολη την απόφασή μας».

Η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στήριξη και αυτή θα είναι μια από τις πρώτες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει ο νέος υπουργός 'Αμυνας, πρόσθεσε ο κ. Χάμπεκ και επανέλαβε ότι δεν πρέπει η Δύση να εμπλακεί σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, «το μέτωπο πρέπει να παραμείνει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ