Νέα
  • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
  • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA και UBS μειώνουν τις προβλέψεις για το επιτόκιο της Fed εν μέσω τραπεζικής κρίσης

Πηγή: AP

Η Bank of America και η UBS περιόρισαν τις προσδοκίες τους για το τελικό επιτόκιο, αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι θα πατήσει φρένο στις αυξήσεις των επιτοκίων, λόγω αναταραχής στον τραπεζικό τομέα.

Το επιτόκιο αναφοράς της Fed διαμορφώνεται στο 4,75-5% μετά την αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης την Τετάρτη.

Πριν από την ανακοίνωση της Fed αναλυτές είχαν επισημάνει το ενδεχόμενο μιας παύσης στις αυξήσεις μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, καθώς και την εξαγορά της προβληματικής ελβετικής τράπεζας Credit Suisse.

Διαβάστε επίσης: Fed: Μετριοπαθής αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μ.β. υπό τη σκιά της τραπεζικής καταιγίδας

Η BofA και η UBS δεν αναμένουν πλέον αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο και βλέπουν το επιτόκιο της Fed να κορυφώνεται τον Μάιο στο 5-5,25% και στο 5,25-5,5%, αντίστοιχα.

Η Goldman Sachs, η οποία ανέμενε ότι η Fed θα κάνει παύση την Τετάρτη, διατήρησε την πρόβλεψή της για το τελικό επιτόκιο στο εύρος 5,25-5,5%, αλλά τώρα βλέπει τα επιτόκια να κορυφώνονται τον Ιούνιο αντί για τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Μίλερ (ΕΚΤ): Νέα αύξηση επιτοκίων μπροστά μας, αλλά η μεγαλύτερη διαδρομή «είναι πίσω μας»

Η τραπεζική κρίση μπορεί να προκαλέσει πιστωτική κρίση με «σημαντικές» επιπτώσεις στην οικονομία, η οποία θα μπορούσε να επιβραδυνθεί ακόμη περισσότερο φέτος απ' ό,τι θεωρούταν προηγουμένως, δήλωσαν αξιωματούχοι της Fed.

Οι αγορές χρήματος, οι οποίες είχαν τιμολογήσει ένα τελικό επιτόκιο κοντά στο 6% έως τον Σεπτέμβριο, βλέπουν τώρα το επιτόκιο να κορυφώνεται στο 4,9% έως τον Μάιο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣ