Νέα
  • ΓΔ: 820.06 +0.11%
  • Τζίρος: 25,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λαγκάρντ: Προσωρινός ο πληθωρισμός - Δεν θα βιαστούμε να αντιδράσουμε

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, υποβάθμισε τους φόβους για τον πληθωρισμό και δεσμεύτηκε ότι δεν θα βιαστεί να συσφίξει τη νομισματική πολιτική καθώς η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να μην υπεραντιδράσει στις αυξήσεις των τιμών που τις θεωρεί προσωρινές.

Με τις πληθωριστικές πιέσεις να ενισχύονται σταθερά λόγω μίας σειράς παραγόντων – από τις υψηλότερες ενεργειακές τιμές έως τη στενότητα στην προσφορά – οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν νωρίτερα τις αυξήσεις επιτοκίων.

«Η βασική πρόκληση είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπεραντιδράσουμε σε προσωρινά σοκ από την πλευρά της προσφοράς που δεν έχουν σχέση με το μεσοπρόθεσμο διάστημα», τόνισε η Λαγκάρντ σε συνέδριο της ΕΚΤ, προσθέτοντας: «Θα αντιδράσουμε μόνο σε αυξήσεις του γενικού δείκτη τιμών, για τις οποίες θα είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουν διάρκεια και αντανακλώνται στη δυναμική του δομικού πληθωρισμού».

►Λαγκάρντ: Τέλη 2021 ή αρχές 2022 θα δούμε το θέμα με τα ελληνικά ομόλογα

«Δεν βλέπουμε ενδείξεις ότι η αύξηση του πληθωρισμού αποκτά ευρύτερη βάση στην οικονομία», σημείωσε.  

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μπορεί να φθάσει το 4% φέτος, ποσοστό διπλάσιο από τον στόχο της ΕΚΤ, αλλά η Λαγκάρντ υποστήριξε ξανά ότι οι αυξήσεις των τιμών θα υποχωρήσουν στη συνέχεια γρήγορα κάτω από το 2%.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ