Νέα
  • ΓΔ: 868.87 +1.09%
  • Τζίρος: 65,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ενρία (ΕΚΤ): Οι τράπεζες άρχισαν με την πανδημία να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η πανδημία του κορονοϊού παρακίνησε τις ευρωπαϊκές τράπεζες να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα που επηρέαζαν αρνητικά την κερδοφορία τους σε σχέση με τις ανταγωνίστριές τους στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Αντρέα Ενρία.

«Για μία μεγάλη περίοδο οι ευρωπαϊκές τράπεζες φαινόταν να περιμένουν τον Γκοντό της αύξησης των επιτοκίων και των περιθωρίων κέρδους τους», επεσήμανε ο Ενρία σε συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας: «Με την πανδημία κατάλαβαν ότι πρέπει να αναλάβουν δράση».

Ο Ενρία απέδωσε τη χαμηλή κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών σε διαρθρωτικές αδυναμίες τους, όπως την αναποτελεσματικότητα των δαπανών τους, τα επιχειρηματικά μοντέλα χωρίς εξειδίκευση και τις ανεπαρκείς επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία.

Ωστόσο, καλωσόρισε το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες είχαν καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, τα οποία επανήλθαν στα προ πανδημίας επίπεδα δύο χρόνια νωρίτερα από τις εκτιμήσεις τους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ