Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Ξεπερνούν τα 1,75 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ομόλογό της

Με τις προσφορές από σχεδόν 200 κυρίως διεθνείς και μακροπρόσθεσμους επενδυτές να ξεπερνούν τα  1,75 δισ. ευρώ έκλεισε το βιβλίο προσφορών για τον τίτλο Additional Tier 1 της Αlpha Bank. H τράπεζα θα αντλήσει 400 εκατ. ευρώ. Το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 11,75%. 

Υπενθυμίζεται πως η έκδοση αφορά τίτλο Additional Tier 1 και προσμετράται στα κεφάλαια, ενώ έχει δυνατότητα επαναγοράς σε 5,5 χρόνια. Η έκδοση ΑΤ1 έρχεται ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδίου “Project Tomorrow” και τη βελτίωση της κερδοφορίας της Τράπεζας το 2022.

Διαβάστε επίσης  - Alpha Bank: Προσφορές άνω του 1,5 δισ. ευρώ για το ομόλογό της

Ως μέρος του σχεδιασμού της για άντληση κεφαλαίων με στόχο την πιστωτική επέκταση, ήδη από το 2021, η Τράπεζα είχε συμπεριλάβει και τις εκδόσεις ομολόγων Additional Tier 1, υπό την προϋπόθεση της επίτευξης δείκτη βασικών κεφαλαίων σε επίπεδα τουλάχιστον 13%.

Η έκδοση αναμένεται να ενισχύσει έτσι περαιτέρω τα εποπτικά της κεφάλαια της Τράπεζας και της επιτρέπει, μέσω μόχλευσης, να στηρίξει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και, βεβαίως, την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των μετόχων της.

Διαβάστε επίσης - Fitch: Αναβαθμίζει Eurobank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα

Η έξοδος της Alpha Bank  έρχεται έπειτα και από την αναβάθμιση της Fitch Ratings, την περασμένη Δευτέρα , σε "B+” από "B”, με σταθερό outlook. Η αναβάθμιση έρχεται να αναγνωρίσει την ισχυροποιημένη κεφαλαιακή θέση της Alpha Bank ως αποτέλεσμα της βελτιωμένης ποιότητας κερδοφορίας της και την ενίσχυση των κεφαλαιακών αποθεμάτων της, ενώ πρόσθεσε ότι έχει μειωθεί το βάρος για τα κεφάλαια της τράπεζας από τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, για τα οποία δεν έχουν σχηματιστεί προβλέψεις. Η  αναβάθμιση, σημειώνει η Fitch  αντανακλά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δραστική μείωση των NPEs, τόσο μέσω πωλήσεων και τιτλοποιήσεων όσο και οργανικά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ