Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank: Υπέρβαση του στόχου για την εθελούσια - Εξοδο με sabbatical επέλεξαν 2 στους 3

Ιδιαίτερα ελκυστικό αποδείχθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Εurobank και επιτυγχάνεται ο  στόχος  μέσω των αποχωρήσεων να ανοίξει ο δρόμος για να μπει νέο «αίμα» στην τράπεζα με δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου banking.

Είναι εντυπωσιακό ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορίας 45-55 ετών, δηλαδή ανθρώπων που έχουν ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά τους για τη σύνταξη. Σε ότι αφορά το φύλο οι συμμετοχές ήταν ακριβώς μοιρασμένες 50% γυναίκες και 50% άνδρες.

►Διαβάστε επίσης: ΤΧΣ: Kick off για το μεγάλο placement της Πειραιώς - Όλες οι λεπτομέρειες

Η υπέρβαση

Ετσι, πέρα από την υπέρβαση του στόχου των 400 ατόμων που είχε θέσει η τράπεζα και τελικά ενδιαφέρον για την υπαγωγή τους στο πρόγραμμα δήλωσαν 600 και στην παρούσα φάση γίνεται αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε να αποφασιστεί αν και πόσες θα απορριφθούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ποιοτικά στοιχεία.

►Διαβάστε επίσης: Τράπεζες: Τα μερίσματα, η ισχυρή κερδοφορία και ο αστερίσκος του SSM για τον αναβαλλόμενο φόρο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

Η δημοφιλής επιλογή

Η πλειοψηφία και ειδικότερα το 65% επέλεξε την αποχώρηση μέσω πολυετούς άδειας δηλαδή 5 ή 7 χρόνια (sabbatical) μετ’ αποδοχών που δεν μπορούν να είναι χαμηλότεροι από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (σε αντίστοιχα προγράμματα άλλων τραπεζών η ΣΣΕ δεν αποτελεί βάση για τις αμοιβές και οι εργαζόμενοι λαμβάνουν μέρος του μισθού τους) ενώ αποδίδονται και οι εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς. 

Επιπρόσθετα με την αποχώρηση τους, μέσω αναγκαστικής άδειας θα λάβουν και μέρος του εφάπαξ (50%-60%) που προβλέπεται εκείνους που επιλέξουν να αποχωρήσουν άμεσα.

Επίσης η επιλογή sabbatical προβλέπει και την παροχή 4 μισθών αντί 2 που προβλεπόταν στα προηγούμενα προγράμματα για κάθε παιδί εως 22 ετών, θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη για 5 έτη για όλη της οικογένεια ενώ θα υποστηριχθεί η επαγγελματική μετάβαση.

Εως 250.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της αποζημίωσης στην περίπτωση αναγκαστικής άδειας 2-5 -7 ετών φτάνει μέχρι και τις 250.000 ευρώ ενώ για άμεση αποχώρηση η εφαπαξ αποζημίωση μπορεί να φτάσει τις 160.000 ευρώ από 140.000 ευρώ που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος 55 ετών, χωρίς τέκνο ως 22 ετών, μισθό 1.800 ευρώ και 11 έτη προϋπηρεσία στον όμιλο  σε περίπτωση άμεση αποχώρησης θα λάβει 72.000 ευρώ μικτά ή 70.800 ευρώ. καθαρά.  Στην περίπτωση που επιλέξει αναγκαστική άδεια των 7 ετών το συνολικό καθαρό ποσό παροχών θα ανέλθει σε 126.000 ευρώ.

Εργαζόμενος ηλικίας 45 ετων, με ένα τέκνο ως 22 ετών, με προϋπηρεσία 20 ετών, στην Αθήνα με μισθό 1.500 ευρώ θα λάβει εφάπαξ περίπου 146.500 ευρώ μικτά ή 133.200 καθαρά αν αποχωρήσει άμεσα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ