Νέα
  • ΓΔ: 790.44 -1.91%
  • Τζίρος: 39,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κυβέρνηση: Self tests και σε εργαζόμενους - Εξετάζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις

Self test
Self test / Πηγή: Eurokinissi

Την επιτυχία το νέου «εργαλείου» που λέγεται self test στη λειτουργία των λυκείων υπογράμμισε ήδη από σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε ότι έρχεται η ώρα να προμηθευτούν τα self tests κι άλλα τμήματα του πληθυσμού, όπως οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, όσοι εργάζονται στις μεταφορές και στις υπηρεσίες delivery.

Η κυβέρνηση εξετάζει και θα λάβει τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες για το αν και σε ποιο βαθμό τα self test θα είναι υποχρεωτικά, όπως συμβαίνει με τους παράγοντες της εκπαίδευσης, που ξεκίνησαν να τα χρησιμοποιούν προ ημερών και σήμερα ήταν η πρώτη μέρα καταγραφής αποτελεσμάτων. Κριτήριο θα είναι η λειτουργικότητα του μέτρου, σε ποιο βαθμό δηλαδή κάθε δραστηριότητα από όσες θα λάβουν τα self tests, μπορεί να βοηθήσει τον περιορισμό της διάδοσης μέσω του εντοπισμού ασυμπτωματικών φορέων του ιού. Αρχική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μίμηση της επιτυχημένης εφαρμογής το υποχρεωτικού self test στην εκπαίδευση, ωστόσο το κριτήριο της λειτουργικότητας θα καθορίσει τις τελικές αποφάσεις.

Για το θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε: «Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τήρηση των κανόνων μπορεί πράγματι να δώσει ανάσες στην αγορά και να συμβάλει στην εκτόνωση της κοινωνίας. Είναι, ωστόσο, ανάγκη να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες σε πλατείες, όπως και σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων που διαθέτουν καφέ take away. Είναι άδικο να θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των δικών μας την ώρα που πλησιάζουμε στην έξοδο από την κρίση της πανδημίας. Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουμε με σταδιακά και ασφαλή βήματα στην επαναλειτουργία οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Σύμμαχοί  μας στην προσπάθεια αυτή είναι η βελτίωση του καιρού, η αξιοποίηση των self test και πάνω απ’ όλα η πρόοδος των εμβολιασμών».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ