Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ν. Κεραμέως: Η βία και ο φασισμός δεν έχουν θέση στα σχολεία

«Η βία δεν έχει καμία θέση μέσα στα σχολεία μας, από όπου και αν προέρχεται. Αναφερόμενοι στους συγκεκριμένους θύλακες φασισμού που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είμαστε ξεκάθαροι και έχουμε ήδη επιδείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά» τόνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σε δηλώσεις της στο περιθώριο των εγκαινίων του πέτρινου κτιρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

«Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε απερίφραστα όλα αυτά τα συμβάντα» είπε για τα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στα ΕΠΑΛ στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία και προφανώς η βία από όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα. Αναφερόμενη βεβαίως στα περιστατικά εντός των σχολείων, έχω δηλώσει απερίφραστα ότι θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πατάξουμε κάθε θύλακα φασισμού μέσα στα σχολεία» υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή κινηθήκαμε και σε επίπεδο Εισαγγελίας, κατέθεσα προσωπικά μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, προκειμένου να του γνωστοποιήσω - ως όφειλα - τα γεγονότα που λάμβαναν χώρα σε σχολείο της επικράτειας. Και ταυτόχρονα ξεκίνησε αμέσως και ένορκη διοικητική εξέταση για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο σχολείο» επισήμανε η υπουργός.

Η ταυτοποίηση των μαθητών του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης οι οποίοι έλαβαν μέρος στις επιθέσεις μέσα από τον αύλειο χώρο του σχολείου έχει προχωρήσει, με τη βοήθεια των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ προκαταρκτική εξέταση για τα βίαια επεισόδια παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελος Καμηλάρης.

Μετά την τελετή αγιασμού που προηγήθηκε στο σχολικό συγκρότημα, η υπουργός συνεχάρη τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη για την ανακατασκευή του παλιού πέτρινου κτιρίου, και «για την πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής να συνδυάσει το παλιό με το καινούργιο, να αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά».

Σχετικά με τη σχολική χρόνια που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι «το Δημοτικό αυτό σχολείο, όπως όλα τα Δημοτικά στη χώρα ξεκινούν αναβαθμισμένα φέτος, καταρχήν σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού», καθώς «έγιναν οι πρώτοι διορισμοί μετά από 12 χρόνια στη γενική εκπαίδευση, 11.700 μόνιμοι διορισμοί, οι οποίοι εξαγγέλθηκαν αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο».

Επιπλέον, σημείωσε πως το Δημοτικό σχολείο φέτος «είναι ουσιαστικά εμπλουτισμένο ως προς το πρόγραμμα σπουδών με την καθολική εφαρμογή φέτος των εργαστηρίων δεξιοτήτων».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ