Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στις 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης / Πηγή: Intime

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση της Opinion Poll, η ΝΔ προηγείται με 17,1% στην πρόθεση ψήφου, παρά τη μικρή πτώση της τάξης 0,7% που σημειώνεται. Η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17,1%, με τη ΝΔ να είναι στο 37,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 20,2% (17,3% τον Ιανουάριο).

Προβάδισμα ΝΔ με 17,1 στην πρόθεση ψήφου 

Στην πρόθεση ψήφου, καταγράφεται μείωση της επίδοσης της ΝΔ,  κατά 0.7% σε σχέση με την Πανελλαδική Έρευνα Ιανουαρίου για τη διαδικτυακή εφημερίδα POLITICAL. Ωστόσο, η αντίστοιχη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην διατήρηση ουσιαστικά της ψαλίδας στο επίπεδο του 17.1% με την Ν.Δ στο 37.3% έναντι 20.2% του ΣΥΡΙΖΑ ( 17.3% τον Ιανουάριο).

Ενδιαφέρον έχει και η πορεία της πρόθεσης ψήφου:

Ικανοποίηση του κόσμου για το κυβερνητικό έργο 

Προβάδισμα Μητσοτάκη στο χώρο του Κέντρου

Η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται 58.4%, 25 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο Πολιτικό Αρχηγό που είναι η Φώφη Γεννηματά με 33.1%. Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον χώρο του Κέντρου είναι σημαντικά αφού το 78.9%, όσων αυτοκαθορίζονται Κεντρώοι να θεωρούν θετικό το έργο του. Ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών, ενώ ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού εκφράζει το 57% των ερωτηθέντων.

Το 58% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αλλαγή προέδρου (68% του ΚΙΝΑΛ, το 61% όσων αυτοκαθορίζονται κεντρώοι, 80% των κεντροαριστερών και το 65% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως αριστερών).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ