Νέα
  • ΓΔ: 807.52 +1.87%
  • Τζίρος: 26,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Μεγαλύτερα τα κέρδη της με Δημοκρατικούς προέδρους

Wall Street
AP Photo

Με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Τζο Μπάιντεν, ο επικεφαλής αναλυτής της BMO Capital Markets, Μπράιαν Μπέλσκι, διαψεύδει το αφήγημα ότι η Wall Street πηγαίνει χειρότερα όταν στην κυβέρνηση είναι οι Δημοκρατικοί, εν μέσω φόβων για αύξηση της φορολογίας και των ρυθμίσεων. 

Αντίθετα, υποστηρίζει ο Μπέλσκι, ο οποίος επεξεργάσθηκε στοιχεία από το 1932, οι αμερικανικές μετοχές έχουν καλύτερες επιδόσεις με Δημοκρατικούς προέδρους. Στο πρώτο έτος δημοκρατικών προεδριών, ο δείκτης S&P 500 αυξανόταν κατά μέσο όρο 19,4%, ενώ συνολικά αυξανόταν κατά μέσο όρο 10,4% έναντι αύξησης 6,6% με Ρεπουμπλικάνους προέδρους (βλέπε διάγραμμα). 

►Wall Street: Οι πέντε μετοχές που θα σπάσουν τα κοντέρ το 2021

Στις περιόδους πτώσης της αγοράς, οι μετοχές μειώνοντας λιγότερο με Δημοκρατικούς προέδρους (9,5% έναντι μείωσης 13,9% όταν την εξουσία είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι).  

 

Πηγή: Yahoo Finance
Πηγή: Yahoo Finance

«Τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν, ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα συζήτησης των πελατών μας εστίαζε στην αντίληση ότι οι Δημοκρατικοί τείνουν να εμποδίζουν τις αποδόσεις των μετοχών, επειδή έχουν λιγότερο φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές και την τάση να θέλουν περισσότερες ρυθμίσεις και φόρους», σημείωσε ο Μπέρσκι, προσθέτοντας: «Δεν συμμεριζόμαστε αυτούς τους φόβους καθώς η εργασία μας δείχνει ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών μετοχών και η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ ήταν στην πραγματικότητα αρκετά υψηλότερες με δημοκρατικές προεδρίες παρά με ρεπουμπλικανικές, είτε αυτό οφείλεται σε συμπτώσεις είτε έχει αιτιολόγηση». 

►«Φούσκες» βλέπει το 90% των επενδυτών - Στην κορυφή Bitcoin και Tesla

Στην πορεία για την προεδρία του Μπάιντεν, οι μετοχές διαπραγματεύονται ήδη ως αν η ιστορία πρόκειται να επαναληφθεί. Με την προοπτική ενός νέου πακέτου στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας από τον αντίκτυπο της πανδημίας, ο Dow Jones αυξήθηκε 2% τον περασμένο μήνα, ο Nasdaq 3,5% και ο S&P 500 κατά 2,5%. 

Από την 3η Νοεμβρίου, την ημέρα των εκλογών, και οι τρεις αυτοί μεγάλοι δείκτες έχουν αυξηθεί περισσότερο από 15%, με τα μεγαλύτερα κέρδη (20%) να καταγράφει ο Nasdaq.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ