Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το ντόμινο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και «το ξεκόλλημα» της OTE

Aμερικανικές αγορές : Οι πωλήσεις κρατικών αμερικανικών ομολόγων εκτίναξαν αποδόσεις και έφεραν πτώση

Οι επενδυτές ερμήνευσαν τις δηλώσεις της FED ως μία παραδοχή ότι αφ' ενός θα συνεχιστεί ο υψηλός πληθωρισμός και αφ' ετέρου ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν ικανοποιητική ανάπτυξη. Έτσι αυξήθηκαν οι πωλήσεις κρατικών ομολόγων, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν και μετέφεραν την πίεση και στις αμερικανικές  αγορές μετοχών.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Το Διπλό χτύπημα από Μoodys & Fitch, και ο «λευκός καπνός» για OPTIMA

Το ντόμινο της πτώσης των ευρωπαϊκών αγορών

Η πτώση των αμερικανικών μετοχών έφερε αντιδράσεις ντόμινο και στις ευρωπαϊκές μετοχές που βυθίστηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα απ' την ώρα που ξεκίνησαν την διαπραγμάτευση οι αμερικανικές μετοχές δηλαδή από τις 16.30 περίπου.  Στη λήξη τους οι ευρωπαικοί δείκτες βρέθηκαν στα χαμηλά ημέρας.

Γενικός Δείκτης : Κίνηση μέσα σε εύρος 6 μονάδων και παραμονή στα ίδια επίπεδα των 1200 μονάδων

Την αντοχή των 1.200 μονάδων ως στήριξη επιβεβαίωσε το ελληνικό χρηματιστήριο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χ.Α. Το εύρος διακύμανσης ήταν μόλις 6 μονάδες (μεταξύ 1199-1205μ) και μέσα σ' αυτό το στενό πλαίσιο έγιναν μάχες χαρακωμάτων στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.  Η αξία συναλλαγών ήταν πάλι πάνω από 100 εκατ. Ευρώ γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει έντονη επενδυτική κινητικότητα.

Μεσαία Κεφαλαιοποίηση: Υποχώρηση κυρίως λόγω της Epsilon Net

Η αναθεώρηση πτωτικά των κερδών της Epsilon Net έφερε μεγάλη πτώση στη μετοχή της αλλά παρέσυρε και τον δείκτη FTSE Mid Cap σε έντονη υποχώρηση. Πάντως και άλλες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης πιέστηκαν χθες από ρευστοποιήσεις εγχώριων επενδυτών και κυρίως από την έλλειψη ζήτησης.

ΟΤΕ: Η 3η καλή συνεδρίαση μέσα στην εβδομάδα έχει φέρει την μετοχή πάνω από τα 13,6 ευρώ

Δεν μπορούν να πανηγυρίζουν οι επενδυτές του ΟΤΕ αφού η μετοχή έχει υποαποδώσει από την αρχή του χρόνου αλλά ειναι αξιοπρόσεκτη η αντίδρασή της κατά τις μέρες που η αγορά είχε πτώση με την 3η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση η μετοχή επέστρεψε πάνω από τα 13,6 ευρώ. Ίσως έβαλε και το χεράκι της η DT για να ξεκολλήσει από τα χαμηλά των 13 ευρώ η μετοχή.

Jumbo : Η πολιτική των μειωμένων τιμών απέδωσε λέει η διοίκηση για το α' εξάμηνο. Επηρεάστηκε από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Η αύξηση του τζίρου του Ομίλου κατά 20% βελτίωσε την καθαρή κερδοφορία κατά 36%,παρά τη μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους. To δεύτερο εξάμηνο του έτους, είναι παραδοσιακά κρίσιμο καθώς περιλαμβάνει την έναρξη της σχολικής περιόδου και τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και αντιστοιχεί στο 65% των πωλήσεων του έτους.

Η Διοίκηση του Ομίλου JUMBO λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα πορεία των μεγεθών, τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, τα πρώτα στοιχεία από τις πωλήσεις κατά την σχολική περίοδο καθώς και τη δυσκολία πρόβλεψης της καταναλωτικής συμπεριφοράς κατά τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο (οι -εμπορικά- πιο σημαντικοί μήνες), εκτιμά ότι η αύξηση των πωλήσεων πιθανό να κυμανθεί κοντά στα 12% έναντι της αρχικής εκτίμησης 15%.

Υπό τις σημερινές συνθήκες, η διοίκηση εκτιμά ότι η μείωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους θα είναι μικρότερη του 2% όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά +10% περίπου έναντι της αρχικής προσδοκίας για αύξηση κατά 15% περίπου. Προχωρά σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18 Οκτωβρίου για διανομή 1,47 ευρώ /μετοχή

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ : Δεν έπαθε ζημιές από τις πυρκαγιες στον Έβρο. Θεαματική αύξηση μεγεθών στο α' εξάμηνο συγκρατημένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο της χρήσης

 Ο Όμιλος δεν υπέστη κάποια ζημία στις εγκαταστάσεις του ή στα βιολογικά του περιουσιακά στοιχεία, βρίσκεται όμως αρωγός από την πρώτη στιγμή στον πλευρό των κτηνοτρόφων που επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από την καταστροφική πυρκαγιά. Ως εκ τούτου ο Όμιλος διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο της χρήσης του 2023.

Το α’ εξάμηνο του 2023 οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19,63% και ανήλθαν σε 23,562 εκατ., έναντι 19,695 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ οι εταιρικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,33% και ανήλθαν σε 19,163 εκατ., έναντι 16,195 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το μεικτό ενοποιημένο κέρδος ανήλθε σε 5,096 εκατ., ήτοι 21,63% επί των πωλήσεων και το μικτό εταιρικό κέρδος σε 4,044 εκατ.  ήτοι 21,10% επί των πωλήσεων, έναντι 3,054 εκατ. ήτοι 15,51% επί των πωλήσεων. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 3,108 εκατ. και σε 1,989 εκατ. Ευρώ  τα εταιρικά αντίστοιχα, έναντι 1,062 εκατ και 436 χιλ. Ευρώ  της αντίστοιχης περιόδου του 2022.

Το ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,416 εκατ. Και 1,709 εκατ. για την εταιρεία, έναντι ζημιών 22 χιλ. και 390 χιλ. της αντίστοιχης περιόδου του 2022

Lavipharm : Ανοδικά τα μεγέθη του α' εξαμήνου. Ξεπέρασε και το claw back και rebate (μεταχρονολογημένες πληρωμές και εκπτώσεις)  η εταιρεία

Σημαντική αύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων και των κερδών ΕΒΙΤDA παρουσιάζει ο Όμιλος Lavipharm κατά το Α' Εξάμηνο του 2023. Οι εντυπωσιακές αποδόσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος υπερβαίνοντας  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις προβλέψεις πωλήσεων, όπως αυτές έχουν γνωστοποιηθεί μέσω του ενημερωτικού δελτίου της πρόσφατης αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. 

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες Πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawback, ανήλθαν σε 29,5 εκατ. ευρώ έναντι 21,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 39%. Τα κέρδη  EBITDA διαμορφώθηκαν  σε 6,1 εκατ. ευρώ έναντι  3,7 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2022, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο  κατά 64% και ξεπερνώντας ήδη τα ετήσια  κέρδη  EBITDA του 2022.  Το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε 12,2 εκατ. ευρώ έναντι 8,6 εκατ. ευρώ το 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,7%. 

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,9 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022 σημειώνοντας άνοδο κατά 35,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη προ φόρων επηρεάζονται αρνητικά από τον υπερ-τριπλασιασμό των αποσβέσεων λόγω της πρόσφατης επένδυσης, που αφορά στην εξαγορά του διαδερμικού συστήματος κλονιδίνης. Τα κέρδη μετά από φόρους του Ομίλου ανήλθαν σε 2,2 εκατ. ευρώ έναντι 1,9 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο του 2022.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η «best year» της Cenergy, η πτώση της EPSILON NET και η προβλέψεις της JP Morgan

Τέρνα Ενεργειακή : Τα προβλήματα με καιρικές συνθήκες (ανεμολογικές συνθήκες) μείωσαν τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου

Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στο τέλος του Α’ Εξαμήνου του 2023 διαμορφώθηκαν σε 23,1 εκατ. ευρώ έναντι 30,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση 1 διαμορφώθηκαν σε 23,8 εκατ. ευρώ έναντι 43,6 εκατ. για το Α’ Εξάμηνο του 2022.

Οι καθαρές λειτουργικές ταμειακές ροές του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν 55,0 εκατ. ευρώ κατά το Α’ Εξάμηνο του έτους, έναντι 56,9 εκατ. κατά το αντίστοιχο του 2022, ενώ οι συνολικές επενδύσεις (capex) για το εξάμηνο ανήλθαν σε 125,6 εκατ. ευρώ, σχετιζόμενες σχεδόν αποκλειστικά με τις νέες επενδύσεις της εταιρείας.ΕΛΓΕΚΑ : Έτοιμη για την δημόσια πρόταση προς τους μετόχους με 0,566 ευρώ ανά μετοχή

Μετά την έγκριση του Ενημερωτικού , προχωρά στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση , την οποία ο κ. Αλέξανδρος Κατσιώτης  είχε απευθύνει προς τους μετόχους  της εταιρείας “ΕΛΓΕΚΑ”.

Ο Προτείνων προσφέρει το ποσό των  0,566 ευρώ ανά Μετοχή, για κάθε Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης η οποία θα του προσφερθεί νομίμως και εγκύρως κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα