Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Στα μαλακά (;) οι Κουτσολιούτσοι, η top pick Eurobank και η Coca Cola HBC που δεν πέφτει με τίποτα

Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi
Χρηματιστήριο / Πηγή: Eurokinissi

Η απόφαση για τα μερίσματα το 2024 αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο και πιθανότατα θα λάβει υπόψη τις αποφασιστικές και διαρκείς προσπάθειες των ελληνικών τραπεζών να μειώσουν το μεγάλο απόθεμα Μη εξυπηρετούμενων δανείων τους. Εκτός από την εξυγίανση των ισολογισμών τους, οι ελληνικές τράπεζες κατάφεραν επίσης να αναπληρώσουν τα κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας τους μέσω της αύξησης της κερδοφορίας και των ενεργειών των διοικήσεών τους, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και των σύνθετων τιτλοποιήσεων», δήλωσε η υποδιοικήτρια της ΤτΕ κ. Παπακωσταντίνου.

Eurobank: Τοp pick για τρεις

H Εurobank απέδειξε στο α' τρίμηνο 2024 ότι έχει μία ανθεκτική ανάκαμψη αξιοποιώντας όλο το φάσμα των εργασιών της και των δραστηριοτήτων της και αυξάνοντας θεαματικά τα οργανικά της κέρδη μέσα από τα έσοδα από τόκους και προμήθειες εργασιών.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) είναι 20%  Επιπλέον είναι έτοιμη να μοιράσει μέρισμα χρήσης 2023 (0,09 ευρώ)  καθώς έχει στείλει αίτημα στον SSM και περιμένει το 'πράσινο φως'. Ταυτόχρονα, μείωσε τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPΕ's) στο 3% που είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (2,5%). Έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας (20,2%) στην ελληνική τραπεζική αγορά.

Η JP Morgan την δίνει ως τραπεζική επιλογή και αυξάνει την τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ.  H Deutshe Bank δίνει σύσταση αγοράς με τιμή στόχο 2,55 ευρώ. H Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο 2,50 ευρώ σε ορίζοντα 12 μηνών.

Αlpha Bank: Έμφαση στην ψηφιακή τραπεζική

Όπως επισήμανε η διοίκηση (ο κ. Ψάλτης)  κατά το call με τους αναλυτές την Πέμπτη, στρατηγικός στόχος της Alpha bank είναι να απελευθερώσει δυναμικότητα από τις συναλλαγές και να τη διαθέσει στους πελάτες της, παρέχοντας συμβουλές για επενδυτικά προϊόντα και διαχείριση της περιουσιακής τους βάσης.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η «καυτή» Aegean, το ράλι της Ελλάκτωρ και το μέρισμα του ΟΛΘ

Κατά τους τελευταίους 15 μήνες, η Alpha έχει εισάγει περισσότερα από 70 νέα ψηφιακά προϊόντα, κατακτώντας τον στόχο για ανάπτυξη των ψηφιακών πωλήσεων (+37%) σε τριμηνιαία βάση. Ιδιαίτερη απήχηση είχαν  στους ιδιώτες πελάτες της τα καταναλωτικά προσωπικά δάνεια ύψους έως 5.000 ευρώ, με ποσοστό άνω του 70% των πωλήσεων να πραγματοποιείται μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Τράπεζας, ενισχύοντας τα έσοδα αλλά και το χαρτοφυλάκιό της.

Παράλληλα, προχωρά στην υλοποίηση 350 ψηφιακών journeys, τα οποία έχουν υλοποιηθεί με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, ενώ συνεχίζει τον επανασχεδιασμό των βασικών ψηφιακών καναλιών της. Παράλληλα, πάνω από το 80% των καθημερινών τραπεζικών υπηρεσιών έχει ήδη ψηφιοποιηθεί, με στόχο να φτάσει το 90% μέχρι το τέλος του έτους και το 100% μέχρι το τέλος του 2025.

ΛΑΜΨΑ: Μεγάλη άνοδος με λίγες μετοχές

Η άνοδος της μετοχής της Λάμψα ξεπέρασε το 4% αλλά τα κομμάτια ήταν πολύ λίγα. Πάντως ο ξενοδοχειακός όμιλος ετοιμάζει θετικές εκπλήξεις και στον αστικό τουρισμό και στον παραθεριστικό. Παραδίδονται πολλές μονάδες μέσα στο καλοκαίρι. Γενικότερα, ο όμιλος δεν θα έχει μόνο τα ξενοδοχεία του Συντάγματος αλλά επεκτείνεται και στην περιφέρεια.

Jumbo: Παραμένει στα επίπεδα του placement

Το placement , έπεσε 'βαρύ' για την πορεία της μετοχής. Από τα 30 ευρώ που είχε φτάσει υποχώρησε στα επίπεδα που έγινε το placement δηλαδή γύρω στα 27 ευρώ. Έχασε το momentum και τώρα θέλει φρέσκιες ειδήσεις για να επιστρέψει σε ανοδικό momentum.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Coca Cola HBC: Στοιχήματα για ιστορικά υψηλές πωλήσεις

Οι πωλήσεις της Coca Cola HBC πάνε πολύ καλά σε όλα τα κράτη που δραστηριοποιείται. Ειδικά στην Ελλάδα, εάν ο τουρισμός κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα απ' ότι το 2023 (πιθανό) θα δει ιστορικά υψηλά καλοκαιριού. Η μετοχή είχε μεταβλητότητα χθες και αφού είχε φτάσει στο -2% σχεδόν από την τιμή της έναρξης, επέστρεψε με άνοδο πάνω από τα 32 ευρώ.

Performance: Έχει αυξήσει θεαματικά τις συναλλαγές της

Είτε για λόγους αύξησης της ελεύθερης διασποράς (μαζεμένη μετοχή) είτε για άλλους επιχειρηματικούς λόγους η μετοχή της Performance δείχνει δυναμική άνοδο. Λέτε να δούμε κάποιες προσπάθειες εξαγοράς της; Κατά καιρούς υπήρξαν συζητήσεις. Μια χαρά εταιρεία είναι.

►Διαβάστε επίσης: Καγκελάριος: Η προθεσμιακή της OPTIMA, ο ξέφρενος ρυθμός του ΟΤΕ 

Μέταλλα: Παίρνει σειρά το ασήμι για ράλι

Το ασήμι ξεπέρασε τα 30 δολάρια ανά ουγκιά για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία, σε ένα ράλι που έχει καταστεί πιο ισχυρό και ταχύ από το αντίστοιχο του χρυσού, εν μέσω ισχυρής χρηματοοικονομικής και βιομηχανικής ζήτησης. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωνε άνοδο έως και 2,4% στα 30,437 δολάρια ανά ουγκιά, το υψηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδό του από τις 15 Φεβρουαρίου 2013.

ΔΙΚΗ Folli-Follie: Γλύτωσαν το κακούργημα οι Κουτσολιούτσοι

Tην απαλλαγή από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης του Δ. Κουτσολιούτσου και όλων των κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας της Δίκη της Folli Follie. Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και χειραγώγηση της μετοχής. Για το τελευταίο αδίκημα ζήτησε επίσης την ενοχή και του Τζώρτζη Κουτσολιουτσου.

Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα ο μπαμπας Κουτσολιούτσος θα την γλυτώσει με εξαγοράσιμη φυλακή ενώ ο γιός θα έχει και αυτός ανάλογη μεταχείριση. Αλλά ας μην προδικάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης...

Ημερολόγιο επόμενης εβδομάδας

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του α’ τρίμηνου την ερχόμενη εβδομάδα με κυριότερες αυτές των ΔΕΗ (20/05), Optima, Fourlis (21/05), Quest, Ελβαλχαλκόρ (22/05) Lavipharm και Ideal Holdings (23/05).

Χωρίς το μέρισμα θα διαπραγματεύεται την Δευτέρα 20/5 η Aegean (€0,75), Revoil (€0,05) και η Alpha Trust (€0,55) ενώ την Τρίτη το ΔΑΑ θα διαπραγματεύεται χωρίς το υπόλοιπο μερίσματος χρήσης 2023 (€0,33).

Στο εξωτερικό δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών δεικτών την ερχόμενη εβδομάδα ωστόσο η ανακοίνωση κερδοφορίας της Nvidia στις 22 Μαΐου αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον από τους επενδυτές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ