Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σ. Εφραίμογλου: Η τεχνολογική και ψηφιακή μετάβαση και ωριμότητα των επιχειρήσεων, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε

"Η τεχνολογική και ψηφιακή μετάβαση και ωριμότητα επιχειρήσεων - και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων - είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε" σημείωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στις εργασίες του 26ου Συνεδρίου Greek ICT Forum, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στο Ζάππειο Μέγαρο, με τίτλο "Digitalizing the Future".

Η κυρία Εφραίμογλου, κατά την απονομή των Βραβείων "GREEK ICT AWARDS", επεσήμανε ότι "καθώς σήμερα ζούμε στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης, η τεχνολογική και ψηφιακή μετάβαση είναι ένα μία ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για τη χώρα μας. Αξιοποιώντας τους πόρους που διατίθενται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ, έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε ταχύτερα. Ενώ, είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε και μια σειρά από πρόσθετες προϋποθέσεις όπως η κάλυψη του κενού των ψηφιακών δεξιοτήτων, η θωράκιση του κανονιστικού και ρυθμιστικού πλαισίου της ψηφιακής ασφάλειας και η ενίσχυση των νεοφυών επιχειρήσεων".

Το ΕΒΕΑ, σημείωσε η πρόεδρος, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας, καθώς τα τελευταία χρόνια εστιάζει συστηματικά σε θέματα ψηφιακής μετάβασης τόσο του Επιμελητηρίου όσο και των μελών του. "Η τεχνολογική και ψηφιακή μετάβαση και ωριμότητα επιχειρήσεων - και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων - είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες βιώσιμης, αλλά και συνεκτικής ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια. Το ΕΒΕΑ θα είναι δίπλα σε όποιον το χρειαστεί. Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Ας κάνουμε το άλμα που χρειάζεται, ώστε να βρεθούμε στην κόψη του κύματος, χτίζοντας τη νέα επιχειρηματικότητα, τη νέα δυναμική οικονομία των επόμενων δεκαετιών", τόνισε η κυρία Εφραίμογλου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ