Νέα
  • ΓΔ: 1274.7 +0.10%
  • Τζίρος: 33,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γιάννης Βοτσαρίδης: Ο... Ελβετός προγραμματιστής που έβαλε την Interlife στο Χρηματιστήριο

Πηγή: youtube.com
Πηγή: youtube.com

Μετά το καλοκαίρι του 2017, οπότε και εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι μετοχές της Briq Properties ΑΕΕΑΠ και του ΑΔΜΗΕ, χρειάστηκε να περάσουν περίπου 3,5 χρόνια προκειμένου να φθάσει και πάλι στο... κατώφλι της εγχώριας κεφαλαιαγοράς κάποια νέα εταιρεία.

Προχθές εγκρίθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του συνόλου των 18.567.912 κοινών ονομαστικών μετοχών της Interlife.

Η ημερομηνία εισαγωγής παραμένει άγνωστη, ωστόσο στις αρχές του νέου έτους αναμένεται να γίνει πραγματικότητα μια κίνηση η οποία είχε ήδη δρομολογηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας για το α’ τρίμηνο του 2020, ωστόσο η πανδημία άλλαξε τα σχέδια.

Σημειώνεται ότι η βορειοελλαδίτικη ασφαλιστική εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων, που κλείνει το 2021 τριάντα χρόνια ύπαρξης, έχει ήδη παρουσία σε χρηματιστήριο και δη της Κύπρου (στην αγορά Ν.Ε.Α.), από τον Οκτώβριο του 2012.

Ανοίγει την «πόρτα» σε θεσμικούς επενδυτές

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Γιάννης Βοτσαρίδης, σε παλαιότερες δηλώσεις του μέσα στη χρονιά είχε αναφέρει ότι βασικός λόγος για την εισαγωγή της ασφαλιστικής στο Χ.Α. δεν είναι η άντληση κεφαλαίων, καθώς διαθέτει επάρκεια ίδιων κεφαλαίων, αλλά να δοθεί η δυνατότητα σε θεσμικούς επενδυτές να επενδύσουν σε μία εταιρεία με καλά θεμελιώδη και θετικές προοπτικές ανάπτυξης.

Τα νούμερα του 2019 είναι ενδεικτικά (σε σχέση με το 2018):

  • Δεδουλευμένα Ασφάλιστρα και Δικαιώματα: € 65.268.631 (+7,26%).
  • Ενεργητικό: € 228.608.217 (+17,44%)
  • Επενδύσεις: € 207.474.506 (+19,81%)
  • Iδια Κεφάλαια: € 94.121.018 (+24,60%).
  • Κέρδη προ Φόρων: € 25.241.886 (+145,3%)

Βγήκε μπροστά χωρίς... άρμα

Ο Γιάννης Βοτσαρίδης θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους παράγοντες του χώρου, ο οποίος παρότι η εταιρεία του δεν δέθηκε στο… άρμα κάποιας τράπεζας ή διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου, κατάφερε να διατηρήσει την Interlife σε ανοδική τροχιά ακόμη και κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης στη χώρα μας.

Μάλιστα κάποιες φορές βγήκε και... μπροστά, αφού η Interlife ήταν η πρώτη που λάνσαρε στην αγορά microinsurance ασφαλιστικά προϊόντα στην Ασφάλιση Υγείας και η μοναδική αμιγώς ελληνική ασφαλιστική (η άλλη είναι η Interamerican) η οποία δημιούργησε Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας.

Εκανε το... αγροτικό του στη Ζυρίχη

Αφού αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Βοτσαρίδης αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ελβετία, και πιο συγκεκριμένα στο Elektrοnisch, Internationales Technisches Institut, και στην εμπορική-οικονομική σχολή Handelsschule Oerlikon στη Ζυρίχη.

Στη συνέχεια, αφού εργάστηκε στην ίδια πόλη, ως προγραμματιστής / αναλυτής εμπορικών εφαρμογών στην Data Help A.G. Zurich Schweiz, ως υπεύθυνος ταξιδιωτικών προγραμμάτων για την Ελλάδα στο «Reiseburo Falinda», συνέχισε ως περιφερειακός διευθυντής ανάπτυξης Βορείου Ελλάδος του Ομίλου Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων «Εστία – American – Daitokyo Ltd» και ως διαχειριστής της «Interlife Insurance Brokers», πρακτορειακής εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, όπου διετέλεσε και CEO.

Στην ηγεσία του Κ.Θ.Β.Ε.

Σήμερα, εκτός από επικεφαλής του ομίλου Interlife και της Γνώμων, ξεχωρίζει και η παρουσία του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), όπου από πέρυσι κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου του Δ.Σ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ