Νέα
  • ΓΔ: 877.36 -0.62%
  • Τζίρος: 19,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Attica Bank: Συνεχίζεται το «παζάρι» - Tην επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις του ΤΧΣ

Η Attica Bank θα συμμετέχει στο εξοικονομώ-αυτονομώ
Πηγή: Intime

Από βδομάδα σε βδομάδα πάνε οι αποφάσεις για την είσοδο επενδυτή στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, καθώς τον τελευταίο λόγο, όπως είναι ήδη γνωστό, θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που και τυπικά στις 19 Νοεμβρίου θα είναι ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας με 68,2%, καθώς τότε συμπληρώνεται ο ένας μήνας που προβλέπει ο νόμος από τη μετατροπή των warrants μέχρι τη μεταβίβασή τους.

Τι προβλέπει το νέο χρονοδιάγραμμα

Το νέο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, καθώς το Ταμείο αποφάσισε να εξετάσει όχι μόνο τη δεσμευτική προσφορά του σχήματος Εllington - ΤΜΕΔΕ που ανακηρύχθηκε από το ΔΣ της τράπεζας «προτιμητέος επενδυτής», αλλά και αυτή του σχήματος Βain - JC Flower και χθες έγινε η σχετική παρουσίαση στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM), με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της τράπεζας, ΑΧΙΑ Ventures και ΕUROXX.

https://www.imerisia.gr/oikonomia/27543_anaziteitai-lysi-sto-grifo-rythmiseon-kai-hrimatodotisis-mme-ti-lene-oi-servicers

Ετσι, συνεχίζονται οι συζητήσεις του Ταμείου με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της τράπεζας, με το ΤΧΣ να θέλει να διασφαλίσει ότι στη δεύτερη φάση κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών, που θα ακολουθήσει της επικείμενης ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ, δεν θα υποστεί μεγάλο (αν όχι συντριπτικό) dilution, με δεδομένο μάλιστα ότι το μεγαλύτερο βάρος της ΑΜΚ των 240 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί από το ίδιο το ΤΧΣ. Σημειώνεται ότι με βάση τις δύο προτάσεις-προσφορές που υπάρχουν στο τραπέζι, ο ιδιώτης επενδυτής φέρεται να είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει με ποσό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, αν και, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το ποσό αυτό μπορεί να είναι και σχεδόν διπλάσιο.

Δεν αρκούν τα 240 εκατ. ευρώ

Ωστόσο τα 240 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί (αλλά και ούτε επιβεβαιωθεί), δεν αρκούν για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών που φέρεται να είναι πολύ μεγαλύτερες σύμφωνα με το AQR που έχει κάνει η ΤτΕ και με δεδομένο ότι δεν έχει υπολογιστεί η επίπτωση των τιτλοποιήσεων.

Ετσι, το ΤΧΣ προσπαθεί να βελτιώσει τους όρους ώστε να είναι win - win και να χαράξει ασφαλή οδικό χάρτη για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας για τη επόμενη της ΑΜΚ, τόσο για τα συμφέροντα του ίδιου του Ταμείου, όσο και του στρατηγικού επενδυτή, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα της Attica Bank.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ